Helsingin juhlaviikot

Pe 18/08/2017 19:00 - 21:00
Liput: 53.50-24.00 €

Esittely

Susanna Mälkki, Gerhild Romberger, Burkhard Fritz & Helsingin kaupunginorkesteri

Igor Stravinskyn varhainen orkesteriteos ”Hautajaislaulu” valmistui vuonna 1908 juuri ennen huimaa Tulilintu-balettia. Teoksen kantaesitys oli 1909, mutta sävellys hävisi Venäjän vallankumouksen pyörteissä. Vuonna 2015, liki sata vuotta myöhemmin, mestariteos löytyi Pietarin konservatorion takahuoneen käsikirjoituspinojen seasta – ja sai uuden elämän. Stravinsky itse piti 12-minuuttista sävellystä yhtenä parhaimmistaan.

Dmitri Šostakovitšin ensimmäinen ooppera Nenä sai ensiesityksensä Leningradissa 1930. Hillitön satiiri venäläisestä virkakoneistosta hiersi vallanpitäjiä, ja painostuksen alaisena Šostakovitš päätyi jättämään teoksesta pois näytösten välillä soitetut räväyttävät interludit.

Konsertin päätteeksi kuullaan Gustav Mahlerin Maan laulu (Das Lied von der Erde), rakastettu sinfoninen lauluteos altolle, tenorille ja orkesterille. Solisteiksi saapuvat äänialojensa saksalaiset virtuoosit, Gerhild Romberger ja Burkhard Fritz.

Helsingin kaupunginorkesteri
Susanna Mälkki, kapellimestari
Gerhild Romberger, altto
Burkhard Fritz, tenori

Ohjelma:

Igor Stravinsky: ”Hautajaislaulu”
Dmitri Šostakovitš: Interludit oopperasta Nenä

Gustav Mahler: Maan laulu

Usein kysyttyä

Voinko ottaa orkesterista valokuvia?

Voit ottaa kuvia ennen konserttia ja konsertin jälkeen. Konsertin ajan toivomme sinun rentoutuvan kuuntelemaan soittoamme. Näin takaat työrauhan meille ja rauhallisen konserttielämyksen muille kuulijoille.

Mistä voin tilata väliaikatarjoilut?

Väliaikatarjoilut voi tilata Restel Tapahtumaravintoloiden myyntipalvelusta puhelimitse 0207624862 tai sähköpostilla ravintolat.musiikkitalo@restel.fi tai osoitteesta
http://shop.ravintolamaailma.fi/musiikkitalo. Huomioithan että yli 30 henkilön väliaikatarjoilujen tilaus myyntipalvelusta.

Kuinka pukeudun konserttiin?

Pukeudu niin, että viihdyt. Pukukoodi on vain orkesterilla.

Kuinka voin vaihtaa kausikorttipaikkani?

Kausikorttipaikan voi vaihtaa myynnin alkaessa ostamalla uuden kausikortin vapaana olevista paikoista. Lunastamatta jääneet paikat vapautetaan kertalippumyyntiin kausikorttimyynnin päätyttyä.

Minulla on kausikortti, mutta en pääse konserttiin, mitä teen?

Lipun voi luovuttaa ystävän käyttöön tai lahjoittaa musiikinopiskelijan käyttöön konserttipäivänä klo 15 mennessä p. 09 3102 2700 tai helsinki.philharmonic@hel.fi.