Jukka goes Dizzy

Ti 11/04/2017 19:00 - 21:00
Liput: 33.00-7.00 €

Esittely

Bebop / ’Round Midnight / A Night In Tunisia / Cubano Be, Cubano Bop / Con Alma / Lover Come Back To Me / Manteca / Blues Medley

 

Vuonna 2017 on monta aihetta juhlaan! Yksi niistä on trumpetistilegenda Dizzy Gillespien 100-vuotissyntymäpäivä. Jukka Perko yhtyeineen virittää Gillespien poskettomimmat klassikot uudelle aaltopituudelle: A Night In Tunisia, Manteca, Tin Tin Deo, Groovin´ High ja monet muut bebop-kauden helmet tarjovat vastustamatonta svengiä tihkuvan näyttämön jazzin, kuubalaisten rytmien ja sinfoniaorkesterin kohtaamiselle. 

Oli vuosi 1986, kun Jukka Perko sai puhelun Yhdysvalloista. Linjan toisessa päässä oli John Faddis, legendaarinen trumpetisti ja Dizzy Gillespien tulevan 70-vuotisjuhlakiertueen orkesterin kapellimestari, johon Perko oli tehnyt suuren vaikutuksen tulkitsemalla Gillespien hittejä edelliskesän Pori Jazzeilla.

Pian Perko istui saksofoneineen New Yorkin -koneessa matkalla Faddisin harjoituksiin, ja seuraavat kaksi kesää kuluivat tien päällä kaikkialla maailmassa Dizzyn orkesterissa soittaen.

”Olihan se suuri asia 19-vuotiaalle, joka ei ollut käynyt ruotsinlaivaa kauempana ulkomailla”, Perko muistelee elämänsä reissua idolinsa kanssa.

”Se oli niin jännittävää ja ihmeellistä, että en ehkä osannut nauttia siitä täysillä vielä silloin. Mutta sain niiltä ajoilta paljon kokemusta ja hiljaista tietoa niin jazzista kuin elämästä. Ne ehkä vasta nyt tulevat minulle näkyviin.”

Vaikka vuonna 2017 tulee täyteen 30 vuotta siitä, kun Perko hyppäsi suoraan jazzin kansainväliseen maailmaan, juhlavuoden keskiössä on silti 100 vuotta sitten syntynyt Dizzy Gillespie. Perkon juhlakiertue pysähtyy myös Helsingin kaupunginorkesterissa, joka tuo sinfonisen ulottuvuuden Dizzyn kurvikkaisiin melodioihin ja Perkon jazzyhtyeen jammailuun. Mukana ovat kaikki klassikot A Night In Tunisiasta ja Perkon vanhasta soolobravuurista Con Almasta lähtien.

Tarkoitus ei kuitenkaan ole toisintaa vanhaa Gillespietä, vaan tuoda oma, kokemuksen ja nykyajan sävyttämä lisäväri musiikkiin.

”Tasavuodet sinänsä ei ole mikään syy esittää musiikkia, vaan kaikki tulee omasta elämästä”, Perko perustelee. Jukka goes Dizzy -konsertissa eläviksi tulevat enemmän kuin vain vuosiluvut ja muistot.

”On kyse ihmisyyden peruskysymyksistä, ilosta ja lohdusta, jota Dizzyn musiikissa on aina. Siinä on äkkinäisiä käänteitä, kepeyttä ja huumoriakin, mutta silti myös syvällisyyttä. Mutta synkkää se ei ole koskaan.”

Jaani Länsiö

 

Bebop
säv./comp Dizzy Gillespie (1917-1993)
sov./arr. Jukka Perko Tritone & Jussi Lampela

´Round Midnight
säv. Thelonius Monk (1917-1982)
sov./arr. Jukka Perko Tritone & Marzi Nyman

 A Night in Tunisia
säv./comp Dizzy Gillespie, Frank Paparelli (1917-1973)
sov./arr. Jukka Perko Tritone & Marzi Nyman

 Cubano Be, Cubano Bop
säv./comp. George Russel (1923-2009)  Dizzy Gillespie
sov./arr. Jukka Perko Tritone & Jussi Lampela

 Lover, Come Back to Me
Sigmund Romberg (1887-1961) / Oscar Hammerstein II (1895-1960)
sov./arr. Jukka Perko Tritone & Jussi Lampela

 Manteca
säv./comp Dizzy Gillespie, Chano Pozo (1915-1948), Gil Fuller (1920-1994)
sov./arr. Jukka Perko Tritone & Marzi Nyman

 Con Alma
säv./comp Dizzy Gillespie
sov./arr. Jukka Perko Tritone & Marzi Nyman

 A Blues-Medley
säv./comp Dizzy Gillespie, Horace Silver (1924-2014), Lalo Schifrin (1932)
sov./arr. Marzi Nyman

Taiteilijat

 • Jukka Perko

  Saksofoni

 • Teppo Mäkynen

  Rummut

 • Antti Lötjönen

  basso

 • Sami Koskela

  Lyömäsoittimet

Usein kysyttyä

Voinko ottaa orkesterista valokuvia?

Voit ottaa kuvia ennen konserttia ja konsertin jälkeen. Konsertin ajan toivomme sinun rentoutuvan kuuntelemaan soittoamme. Näin takaat työrauhan meille ja rauhallisen konserttielämyksen muille kuulijoille.

Mistä voin tilata väliaikatarjoilut?

Väliaikatarjoilut voi tilata Restel Tapahtumaravintoloiden myyntipalvelusta puhelimitse 0207624862 tai sähköpostilla ravintolat.musiikkitalo@restel.fi tai osoitteesta
http://shop.ravintolamaailma.fi/musiikkitalo. Huomioithan että yli 30 henkilön väliaikatarjoilujen tilaus myyntipalvelusta.

Kuinka pukeudun konserttiin?

Pukeudu niin, että viihdyt. Pukukoodi on vain orkesterilla.

Kuinka voin vaihtaa kausikorttipaikkani?

Kausikorttipaikan voi vaihtaa myynnin alkaessa ostamalla uuden kausikortin vapaana olevista paikoista. Lunastamatta jääneet paikat vapautetaan kertalippumyyntiin kausikorttimyynnin päätyttyä.

Minulla on kausikortti, mutta en pääse konserttiin, mitä teen?

Lipun voi luovuttaa ystävän käyttöön tai lahjoittaa musiikinopiskelijan käyttöön konserttipäivänä klo 15 mennessä p. 09 3102 2700 tai helsinki.philharmonic@hel.fi.