Kamarimusiikkia kaupungintalolla

La 06/05/2017 14:00 - 15:00
vapaa pääsy

Esittely

Teemu Viinikainen, Seppo Kantonen & jousikvartetti

HKO:n muusikoiden kamarimusiikkikonsertit kaupungintalon juhlasalissa. Konserttiin on vapaa pääsy, lippuja ei voi varata etukäteen. Tervetuloa!

Teemu Viinikainen, kitara
Seppo Kantonen, piano
Ilkka Lehtonen, viulu
Jani Lehtonen, viulu
Tuomas Huttunen, alttoviulu
Ilmo Saaristo, sello


1. Ricercare – Aspiration (G.Pierluigi da Palestrina – Seppo Kantonen)
2. Fantasy on Kyrie (Seppo Kantonen)
3. Kumu (Seppo Kantonen)
4. Piltti (Seppo Kantonen)
5. Asento (Seppo Kantonen)
6. Improvisaatio (Seppo Kantonen)
7. Kaiho (Seppo Kantonen)
8. Raitti (Seppo Kantonen)
9. Rinascimento (Seppo Kantonen)


Kaikkien konsertissa esitettävien sävellysten pohjalla on joku myöhäiskeskiaikainen sävelaihe. Halusin tehdä kappaleita jotka ovat jonkinlaisia fantasioita vanhoista, jopa 500 vuotta sitten esitetyistä sävelmistä, kappaleita, joissa erilaiset harmoniat muodostavat käsitellyille teemoille uudenlaisen elinympäristön. Teemu Viinikaisen improvisaatiot antavat sävellyksille vielä yhden, joka kerta muuttuvan tason. 

Konsertin kappaleet 3-8 perustuvat ensimmäisen Suomessa julkaistun laulukirjan Piæ Cantiones sävelmistöön. Sävelmien ”suomalaisuutta" on mahdotonta ehdottomasti näyttää toteen – todennäköisenä pidetäänkin, että suurin osa on Keski-Euroopasta tänne ajan kuluessa kulkeutuneita yleiseurooppalaisia lauluja. Ensimmäinen versio Piæ Cantiones ecclesiasticæ et scholasticæ veterum episcoporum julkaistiin 1582 ja sitä laajennettiin useaan otteeseen vuosien saatossa.

Haluan kiittää Helsingin kaupunginorkesteria ja sieltä varsinkin Erkki Suomalaista kutsusta säveltää tämän konsertin kappaleet.

27.4.2017 
Seppo Kantonen

Usein kysyttyä

Voinko ottaa orkesterista valokuvia?

Voit ottaa kuvia ennen konserttia ja konsertin jälkeen. Konsertin ajan toivomme sinun rentoutuvan kuuntelemaan soittoamme. Näin takaat työrauhan meille ja rauhallisen konserttielämyksen muille kuulijoille.

Mistä voin tilata väliaikatarjoilut?

Väliaikatarjoilut voi tilata Restel Tapahtumaravintoloiden myyntipalvelusta puhelimitse 0207624862 tai sähköpostilla ravintolat.musiikkitalo@restel.fi tai osoitteesta
http://shop.ravintolamaailma.fi/musiikkitalo. Huomioithan että yli 30 henkilön väliaikatarjoilujen tilaus myyntipalvelusta.

Kuinka pukeudun konserttiin?

Pukeudu niin, että viihdyt. Pukukoodi on vain orkesterilla.

Kuinka voin vaihtaa kausikorttipaikkani?

Kausikorttipaikan voi vaihtaa myynnin alkaessa ostamalla uuden kausikortin vapaana olevista paikoista. Lunastamatta jääneet paikat vapautetaan kertalippumyyntiin kausikorttimyynnin päätyttyä.

Minulla on kausikortti, mutta en pääse konserttiin, mitä teen?

Lipun voi luovuttaa ystävän käyttöön tai lahjoittaa musiikinopiskelijan käyttöön konserttipäivänä klo 15 mennessä p. 09 3102 2700 tai helsinki.philharmonic@hel.fi.