Petteri Poijärvi

Petteri Poijärvi

Syksylle 2017 suosittelemani konsertti on tietenkin Zimmermann-Beethoven-Sibelius 2! Vanhan liiton viulismia tyylitajulla. 

 

Soitinryhmä
Alttoviulu
Rooli
Varaäänenjohtaja
Bio

Syksylle 2017 suosittelemani konsertti on tietenkin Zimmermann-Beethoven-Sibelius 2!
Vanhan liiton viulismia tyylitajulla. Mikään ei ole mielenkiintoisempaa kuin uusi kapellimestari Sibeliuksen ikonisen ja soitetuimman sinfonian ääressä. Herääkö orkesteri Ruususen unesta?

Olen kotoisin Helsingistä.

Tulin orkesteriin vuonna 2001.

Lempipaikkani Helsingissä on Lauttasaaren eteläkärki joulukuisena yönä lumen peittäessä maan, mutta meren ollessa vielä auki.

Opiskelin ensin Jyväskylän OKL:ssä opettajanani esimerkiksi Helena Rasku-Puttonen, jonka luennolla kävi niinkin, että kävelin luennolle, katkaisin viivoittimen ja lähdin pois.

Kuuntelen erityisesti bluesia, funkia ja heavya, joskus jazzia.

Keskityn konserttiin alitajuisesti, jos alan tietoisesti keskittymään, menen paniikkiin.

Fanitan huippuja kasvatustieteilijöitä.

Suosikkiruokani on vaikka pienet kivet, kunhan mukana on paljon valkosipulia, homejuustoa, kermaa ja voita. Juustokakkuja olen tehnyt paljon viime aikoina.

Mieleenpainuvin kiertuemuisto on ensimmäiseltä Japaninreissulta. Juuri kun olimme nousemassa koneeseen, näimme lentokentän televisioista ensimmäiset uutiset New Yorkissa torneihin osuneista lentokoneista. Oli vuosi 2001. Vain pari kuukautta myöhemmin konsertoimme New Yorkissa Lincoln Centerissä. WTC:n rauniot savusivat vieläkin. 

Mottoni on: Rakasta virheitäsi!