Träprinsen

Fre 26/05/2017 19:00 - 21:00
Biljetter: 33.00-7.00 €

Presentation

Béla Bartók: Pianokonsertto nro 3
Béla Bartók: Puinen prinssi, baletti

Kvällen är Bartóks. Träprinsen, en kritik av materialismen, skrevs mitt i första världskriget av en tonsättare som redan förlorat allt hopp gällande sin karriär. Men kombinationen av kärlekshistoria och sagolik musik blev en framgång, och dessutom en utgångspunkt för tonsättarens senare stil. Den klassiskt eleganta pianokonserten tolkas av den av goda skäl geniförklarade Jeremy Denk. 

Konstnärer

 • Susanna Mälkki

  dirigent

 • Jeremy Denk

  piano

Program

 • 19.00
  Béla Bartók

  Pianokonsert nr 3

 • 21.00
  Béla Bartók

  Träprinsen - balett

Ofta frågat

Kan jag fotografera orkestern?

Du får ta bilder före konserten och efter konserten. Då konserten pågår önskar vi dock att du lyssnar på musiken. På så sätt garanterar du musikerna arbetsfrid och stör inte heller de övriga konsertbesökarna.

Var kan jag beställa pausservering?

Pausserveringen kan beställas från Restels försäljningstjänst med telefon 0207624862 eller email ravintolat.musiikkitalo@restel.fi eller via länken
http://shop.ravintolamaailma.fi/musiikkitalo. Notera att beställning av pausservering för över 30 personer sker via försäljningstjänsten.

Måste jag klä upp mig då jag kommer på konsert?

Endast orkestern har dräktkod. Du får klä dig så att du trivs bäst.

Hur kan jag byta ut min säsongkortsplats?

Säsongkortsplatsen kan bytas ut då försäljningen inleds genom att du köper ett nytt säsongkort till en plats som är ledig. Platser som inte har lösts ut säljs som engångsbiljetter då försäljningen av säsongkorten har avslutats.

Jag har ett säsongkort men kan inte komma på konsert, vad göra?

Biljetten kan skänkas åt en vän, eller ges i gåva åt en musikstuderande genom att senast kl. 15 under konsertdagen ringa tel. 09 3102 2700 eller sända mail till helsinki.philharmonic@hel.fi.