SAMMON TAONTA

Pe 11/03/2016 19:00 - 21:15
Liput: 32.50-7.50 €

Esittely

UUNO KLAMI - IGOR STRAVINSKY
AUKUSTI ARJAS - NEO TULONEN - DANIEL KING - TARA VALKONEN - ANTTI PUUMALA

Ainutkertainen konsertti täynnä nuorta luovaa voimaa! Uuno Klamin sävellystyötä innoittaneen Stravinskyn Petrushkan lisäksi konsertissa kuullaan viiden nuoren säveltäjän teokset lyömäsoittimille ja nähdään 50 nuoren konserttia varten luoma tanssikoreografia. Konsertti on osa Musiikkitalon KUULE!-yleisötyötä. Yhteistyössä Musiikkitalo, Taideyliopiston Sibelius-Akatemia ja Alfred Kordelinin säätiö.

Sammon taonta -konsertin inspiraationa on Sir Simon Rattlen ja Berliinin filharmonikoiden Stravinskyn Kevätuhri- tanssiprojekti, johon osallistui 250 berliiniläistä koululaista vuonna 2003. Konsertissa esiintyvät 09 Helsinki Human Rights -säätiön Difference Makers -tanssiryhmä sekä Kruunuhaan yläasteen tanssilinjan 7. luokkalaiset. Ryhmä koostuu 7-17 -vuotiaista tanssijoista.

Tanssijat ovat valmistautuneet esitykseen yhdessä koreografi Sara Hirnin ja omien opettajiensa kanssa neljän kuukauden ajan erillisissä ryhmissä osana koulunkäyntiä tai viikoittaisia tanssiharjoituksia. Säveltäjien ohjaajina Sammon taonta -konsertissa ovat toimineet säveltäjät Riikka Talvitie ja Minna Leinonen, sekä avustavina ohjaajina sävellyksen opiskelija Itzam Zapata ja musiikkikasvatuksen opiskelijat Emma Kuntsi ja Joonas Tuhkanen Taideyliopiston Sibelius-Akatemiasta.

Konsertin järjestävät yhteistyössä Helsingin kaupunginorkesteri, Musiikkitalo ja Taideyliopiston Sibelius-Akatemia.

Taiteilijat

 • Klaus Mäkelä

  kapellimestari

 • Sara Hirn

  Koreografi

 • Antti Silvennoinen

  Valosuunnittelija

 • Joona Huotari

  Pukusuunnittelija

Ohjelma

 • 19.00
  Uuno Klami

  Lemminkäisen seikkailut saaressa

 • Aukusti Arjas

  Pendulum

 • Neo Tulonen

  Rytmilaatikko

 • Daniel King

  Little Airship

 • Igor Stravinsky

  Circus Polka

 • Tara Valkonen

  Voz

 • Igor Stravinsky

  Petrushka

 • Antti Puumala

  Ahjo

 • 21.15
  Uuno Klami

  Sammon taonta Kalevala-sarjasta

Usein kysyttyä

Voinko ottaa orkesterista valokuvia?

Voit ottaa kuvia ennen konserttia ja konsertin jälkeen. Konsertin ajan toivomme sinun rentoutuvan kuuntelemaan soittoamme. Näin takaat työrauhan meille ja rauhallisen konserttielämyksen muille kuulijoille.

Mistä voin tilata väliaikatarjoilut?

Väliaikatarjoilut voi tilata Restel Tapahtumaravintoloiden myyntipalvelusta puhelimitse 0207624862 tai sähköpostilla ravintolat.musiikkitalo@restel.fi tai Restis-sovelluksesta.
Huomioithan että yli 30 henkilön väliaikatarjoilujen tilaus myyntipalvelusta.

Kuinka pukeudun konserttiin?

Pukeudu niin, että viihdyt. Pukukoodi on vain orkesterilla.

Kuinka voin vaihtaa kausikorttipaikkani?

Kausikorttipaikan voi vaihtaa myynnin alkaessa ostamalla uuden kausikortin vapaana olevista paikoista. Lunastamatta jääneet paikat vapautetaan kertalippumyyntiin kausikorttimyynnin päätyttyä.

Minulla on kausikortti, mutta en pääse konserttiin, mitä teen?

Lipun voi luovuttaa ystävän käyttöön tai lahjoittaa musiikinopiskelijan käyttöön konserttipäivänä klo 15 mennessä p. 09 3102 2700 tai helsinki.philharmonic@hel.fi.

Lisää musiikkienergiaa

”Vasemmalla kädellä tehty” merkitsee jotain huonoa, muttei tänään. Sen näyttää Marianna Shirinyan soittamalla Ravelin pianokonserton vasemmalle kädelle.

Pe 20/05/2016
19:00