Visuaalinen alkusoitto - Jani Ruscica & Sini Pelkki: Screen Test for a Living Sculpture

Pe 01/11/2019 18:30 - 18:45
vapaa pääsy

Esittely

Visuaalinen alkusoitto johdattaa kuulijat Helsingin kaupunginorkesterin konserttiin

Jani Ruscica & Sini Pelkki: Screen Test for a Living Sculpture (2013) 

Stasis breaks into movement in a subtle study on form, duration and the performative act.

Pysähtyneisyys muuttuu liikkeeksi hienovaraisessa muodon, keston ja performatiivisuuden tutkielmassa.

Jani Ruscica työskentelee pääasiallisesti videon ja valokuvan parissa. Hän asuu ja työskentelee Helsingissä, ja on opiskellut Chelsea College of Art and Designissa Lontoossa ja Kuvataideakatemiassa Helsingissä. Ruscican teokset perustuvat luovalle yhteistyölle ja tutkivat elokuvan, videotaiteen, teatterin ja performatiivisten taiteiden välisiä yhtymäkohtia. Hänen teoksiaan on nähty viime vuosina näyttelyissä mm. 6. Liverpool Biennialissa (2010), 5. Momentum Biennialissa Mossissa, Norjassa (2009), Bonniers Konsthallissa Tukholmassa (2009), Nykytaiteen Museo Kiasmassa (2009) sekä videonäytöksissä mm. Centre Pompidoussa Pariisissa, TATE Modernissa Lontoossa sekä MoMAssa New Yorkissa.

Sini Pelkki asuu ja työskentelee Helsingissä. Pelkki on valmistunut kuvataiteen kandidaatiksi Lontoon Chelsea College of Art and Designista 2002 sekä kuvataiteen maisteriksi Kuvataideakatemiasta 2008. Pelkki työskentelee pääasiassa valokuvan, filmin ja videon parissa. Häntä kiinnostaa katseen ja näkemisen subjektiivisuus. Pelkin teoksissa maisemat, hahmot ja objektit muuntuvat moniselitteisiksi narratiiveiksi. Hänen teoksia on nähty näyttelyissä, festivaaleilla ja tapahtumissa Suomessa ja kansainvälisesti.

Esitysajat: 1.11., 6.11., 7.11., 12.11., 15.11., 20.11., 21.11. ja 29.11. klo 18.30-18.40.

Usein kysyttyä

Voinko ottaa orkesterista valokuvia?

Voit ottaa kuvia ennen konserttia ja konsertin jälkeen. Konsertin ajan toivomme sinun rentoutuvan kuuntelemaan soittoamme. Näin takaat työrauhan meille ja rauhallisen konserttielämyksen muille kuulijoille.

Mistä voin tilata väliaikatarjoilut?

Väliaikatarjoilut voi tilata Restel Tapahtumaravintoloiden myyntipalvelusta puhelimitse 0207624862 tai sähköpostilla ravintolat.musiikkitalo@restel.fi tai Restis-sovelluksesta.
Huomioithan että yli 30 henkilön väliaikatarjoilujen tilaus myyntipalvelusta.

Kuinka pukeudun konserttiin?

Pukeudu niin, että viihdyt. Pukukoodi on vain orkesterilla.

Kuinka voin vaihtaa kausikorttipaikkani?

Kausikorttipaikan voi vaihtaa myynnin alkaessa ostamalla uuden kausikortin vapaana olevista paikoista. Lunastamatta jääneet paikat vapautetaan kertalippumyyntiin kausikorttimyynnin päätyttyä.

Minulla on kausikortti, mutta en pääse konserttiin, mitä teen?

Lipun voi luovuttaa ystävän käyttöön tai lahjoittaa musiikinopiskelijan käyttöön konserttipäivänä klo 15 mennessä p. 09 3102 2700 tai helsinki.philharmonic@hel.fi.