article-image

Aleksi Malmberg HKO:n intendentiksi

Helsingin kaupunginorkesterin intendentiksi on valittu Aleksi Malmberg

Helsingin kaupunginorkesterin uusi intendentti on FM Aleksi Malmberg (37). Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta teki päätöksen intendentin valinnasta tämänpäiväisessä kokouksessaan.

Malmberg aloittaa Helsingin kaupunginorkesterin intendenttinä 1.1.2018. 

"En osaa kuvitella juuri nyt innostavampaa työsarkaa. Erityisen iloinen olen saadessani heittäytyä siihen yhdessä orkesterin väen ja ylikapellimestari Susanna Mälkin kanssa. Taideinstituutiona orkesterin kaiken tekemisen ytimessä roihuaa musiikki, jonka äärellä toivon helsinkiläisten kohtaavan. Näen, että Helsingin kaupunginorkesterilla on tärkeä tehtävä osana kotikaupunkiaan ja osana kansainvälistä musiikkiyhteisöä”, Malmberg sanoo.

Malmberg on työskennellyt Suomen Kulttuuri- ja tiedeinstituutin johtajana Brysselissä vuodesta 2014 lähtien. Aikaisemmin Malmberg on toiminut mm. Helsingin juhlaviikkojen ohjelmapäällikkönä, Meidän Festivaalin toiminnanjohtajana sekä musiikkikustantaja Tactuksen toimitusjohtajana ja Tapiolan Nuorten Sinfonikkojen intendenttinä.

Helsingin kaupunginorkesterin nykyinen intendentti Gita Kadambi siirtyy vuoden vaihteessa Suomen Kansallisoopperan ja -baletin pääjohtajaksi.