article-image

CLASSICAL TRANCELATIONS VALTAA HARTWALL ARENAN SYYSKUUSSA 2018

Klassisen musiikin ja rave-kulttuurin yhdistävä Classical Trancelations in Concert luo konserttikokemuksen, jollaista ei ole aiemmin kuultu tai nähty. Vuonna 2016 Musiikkitalossa koettu, kriitikoiden kiittämä ja yleisön ylistämä musiikkityylien rajoja rikkova konsepti kasvaa uusiin mittoihin ja valtaa Hartwall Arenan lauantaina 29.9.2018. Tapahtuman liput tulevat myyntiin Ticketmasterissa 23.5.2018 klo 9.

Classical Trancelations in Concert yhdistää elektronisen musiikin ja klassisen musiikin ennennäkemättömällä tavalla. Vuoden 2016 Juhlaviikoilla ensiesityksensä saanut kotimainen konsepti myi Helsingin Musiikkitalon loppuun kahdesti ennätysajassa. Konsertit koskettivat tuhansia ihmisiä maailmanlaajuisesti ja saivat ylistäviä arvosteluita niin Suomessa kuin ulkomailla.

- Lauantaina 29. syyskuuta 2018 sataviisikymmentä muusikkoa nousee Hartwall Arenan lavalle ja luvassa on yksi Suomen historian suurimmissa sisätiloissa järjestetyistä elektronisen tanssimusiikin tapahtumista. Edessä on kaksi tuntia musiikkilajin klassikoita sinfoniaorkesterille sovitettuina ja Suomen parhaiden muusikoiden esittäminä. Musiikkitalon konsertit olivat upea kokonaisuus mutta mutta nyt visuaalisuus ja tuotanto tulevat olemaan aivan eri tasolla. Luvassa on globaalistikin katsottuna uniikki yhdistelmä, konserttia kuratoiva Tapio Hakanen eli DJ Orkidea kertoo.


Virtuoosien yhdistelmä tekee kone- ja klassisen musiikin historiaa

Classical Trancelations in Concertissa esiintyvät jo vuonna 2016 yleisön hurmanneet satahenkinen Helsingin kaupunginorkesteri sekä Ahjo Ensemble -kuoro. Konsertin johtaa nuori kapellimestarilupaus Eero Lehtimäki ja solisteina kuullaan muiden muassa Kasmiria, Palefacea, saksofonisti Tapani Rinnettä, laulaja Mariannaa ja näyttelijä Sami Uotilaa.

Säveltäjä-muusikot Petri “Lowland” Alanko ja Pessi Levanto ovat tehneet erityisesti tätä konserttia ja tätä kokoonpanoa varten sovitukset elektronisen musiikin klassikoista. Teoksia tullaan kuulemaan legendoilta kuten Daft Punk, Moby, Paul van Dyk, Pendulum, Eric Prydz sekä Fatboy Slim. Noin puolet ohjelmasta on täysin uutta mutta luvassa on myös vuoden 2016 konserttien suosikkeja artisteilta kuten Faithless, Tiesto, Robert Miles, Guru Josh, Darude ja Slusnik Luna.

Konsertin kuratoi Tapio Hakanen eli DJ Orkidea ja tuottajina toimivat Helsingissä yli 20 vuotta tapahtumia järjestäneet Misc Managementin Oded ja Asaf Peled.


Luvassa kylmiä väreitä ja musiikin riemua

- Classical Trancelations in Concert tulee viemään elektronisen musiikin klubbaajat läpi heidän elämänsä soundtrackin aivan uniikilla tavalla. Hartwall Arenalla tullaan kokemaan klubikulttuurin eri sukupolvien ainutlaatuinen kokoontuminen, Tapio Hakanen eli DJ Orkidea toteaa.

Vuoden 2016 Juhlaviikoilla kuullut konsertit keräsivät kiitosta kriitikoilta sekä hurmaantuneelta yleisöltä. Billboard kertoi Helsingin kaupunginorkesterin antaneen “orkestraalisen hoidon” Eric Prydzin Opukselle, ja takasi sen antavat kylmät väreet kenelle tahansa. Arvostettu DJ Mag kuvaili kokemusta häikäiseväksi. Helsingin Sanomat pohti kritiikissään seuraavaa: “Klassisissa konserteissa kävijälle tilanne oli absurdi: voiko joku innostua näin paljon? Täällä? (...) Yleisö antoi, mitä esiintyjät ansaitsivat. Kiitti saamastaan elämyksestä riemulla, jonka muistaa pitkään.”


Classical Trancelations in Concert
Hartwall Arena 29.9.2018
Liput myynnissä Ticketmasterissa 23.5.2018 klo 9 alkaen


Eero Lehtimäki, kapellimestari
Helsingin kaupunginorkesteri
Ahjo Ensemble, kuoro
Kasmir, Paleface, Tapani Rinne, Marianna, Sami Uotila, solistit
Petri ”Lowland” Alanko, sovitukset ja flyygeli
Pessi Levanto, orkestraatiot
DJ Orkidea / Tapio Hakanen, konsepti
Asaf & Oded Peled, tuotanto
Bright, tekninen toteutus

Liput 39,5€ / 49,5€ / 69,5€ / 79,5€ / 99,5€


www.classicaltrancelations.com
https://www.facebook.com/classicaltrancelations/
#classicaltrancelations

------

LISÄTIEDOT

Eero Lehtimäki
Eero Lehtimäki (s. 1989) teki läpimurtonsa johtamalla Mariinski-teatterin orkesteria äärimmäisen lyhyellä varoitusajalla Turun Musiikkijuhlilla 2016. Sen jälkeen ovat jo yli puolet Suomen kaupunginorkestereista kutsuneet hänet vierailevaksi kapellimestarikseen. Hän on myös johtanut vierailevana kapellimestarina ammattiorkestereita myös ulkomailla. Vuonna 2014 Lehtimäki voitti kansainvälisen NWBC-kapellimestarikilpailun. Kapellimestarin ja muusikon työnsä ohella hän opiskelee Aalto-yliopistossa akustiikkaa. Aalto-yliopiston Aino-lehdessä Lehtimäkeä kuvailtiin vuonna 2016 “nousevaksi kapellimestariksi, huippumuusikoksi ja yleisneroksi, joka harrastaa Aallossa opiskelua.”

Tapio “DJ Orkidea” Hakanen
Classical Trancelations in Concert -konseptin kuraattori ja taiteellinen johtaja on yksi arvostetuimmista sekä menestyneimmistä suomalaisista tuottajista ja DJ:istä. Yli 25 vuoden mittaisen uransa aikana hän on esiintynyt ympäri maailmaa ja julkaissut albumeja Universal Recordsille sekä maailman johtaville tanssimusiikin indie-levy-yhtiöille. Hakanen on työurallaan johtanut muun muassa Nokian äänitiimiä ja on nykyään YleX:n musiikkipäällikkö.

Petri “Lowland” Alanko
Petri “Lowland” Alanko on taiteilija, säveltäjä ja tuottaja, joka on julkaissut kaksi Classical Trancelations -albumia Armin van Buurenin Armada-levy-yhtiölle sekä sooloalbumin Tiëston Blackhole Recordsille. Alanko on myös Suomen menestynein pelimusiikin tuottaja sekä BAFTA-ehdokas työstään Alan Waken soundtrackille. Hänen muihin projekteihinsa lukeutuu yhteistyö esimerkiksi Supercellin, Sulakkeen, Nokian ja Nightwishin kanssa.

Pessi Levanto
Pessi Levanto on palkittu pianisti, sovittaja ja säveltäjä. Levannon meriitteihin lukeutuvat muiden muassa 15 pitkän elokuvan sekä 30 lyhyt- ja dokumenttielokuvan äänimaailmat. Hän on yksi lupaavimmista suomalaisista elokuvasäveltäjistä ja orkestroijista.

Helsingin kaupunginorkesteri
Helsingin kaupunginorkesteri on perustettu vuonna 1882 ja on siten Pohjoismaissa pisimpään yhtäjaksoisesti toiminut ammattisinfoniaorkesteri. Se on 102 vakinaisen soittajan orkesteri, joka konsertoi vuosittain noin 100 000 kuulijalle. Orkesterin kotisali on Helsingin Musiikkitalo, jossa se konsertoi vuosittain noin 70-80 kertaa. Lisäksi orkesteri tekee säännöllisesti ulkomaankiertueita. Orkesterin nykyinen ylikapellimestari on Susanna Mälkki.
HKO on saanut tunnustusta levytyksistään, joista useille on myönnetty palkintoja sekä mm. Grammy-ehdokkuuksia.

Ahjo Ensemble
Helsinkiläinen Ahjo Ensemble esittää tasokasta kuoromusiikkia ilman ohjelmistollisia rajoitteita. Ahjon tavoite on tuottaa kuulijoilleen elämyksiä monipuolisella ja yllättävällä ohjelmistollaan sekä taitavalla esiintymisellään. Laulajisto koostuu kunnianhimoisista, kuorolaulua pitkään harrastaneista laulajista. Ahjo on tullut tutuksi ja saanut tunnustusta kansainvälisillä festivaaleilla ja yhteistuotannoissa. Kuoron taiteellinen johtaja on musiikin maisteri, diplomikuoronjohtaja Paavo Hyökki.

Misc Management
Misc Management on Suomen pitkäikäisin DJ-agentuuri ja elektroniseen tanssimusiikkiin keskittynyt tapahtumatuotantoyhtiö. Yhtiö on luonut osan Suomen ikonisimmista klubeista ja tehnyt yhteistyötä tanssimusiikkigenren suurimpien nimien kuten Faithlessin, Pete Tongin, Eric Prydzin ja Armin van Buurenin kanssa.