article-image

HKO ja Susanna Mälkki julkaisevat ensimmäisen levynsä

Helsingin kaupunginorkesterin ensimmäinen yhteinen levy ylikapellimestari Susanna Mälkin kanssa julkaistaan perjantaina 10.5. Tulevan Bartók-trilogian avaava julkaisu käynnistää samalla HKO:n yhteistyön BIS Recordsin kanssa. 

Helsingin kaupunginorkesterin ja ylikapellimestari Susanna Mälkin yhteistyön ensimmäinen äänilevy julkaistaan perjantaina. Levyllä kuullaan tulkinnat Béla Bartókin orkesteriteoksista Puinen prinssi op. 13 ja orkesterisarja Ihmeellinen mandariini op. 19.

Bartók sävelsi molemmat teokset alun perin näyttämömusiikiksi, ja niiden myyttinen tarina ja värikylläinen sointi avaavat näkökulman harvemmin taltioituun Bartókin musiikkiin. Musiikkitalossa vuosina 2017-2018 äänitetyn levyn on tuottanut Robert Suff, ja äänityksestä vastaa Enno Mäemets. Orkesterin edelliset levytykset ovat vuodelta 2016.

Perjantaina HKO:n konsertissa tiedossa on myös toinen merkkitapaus, kun HKO soittaa aikamme keskeisimpiin nykysäveltäjiin lukeutuvan Enno Poppen uuden orkesteriteoksen maailman kantaesityksen. Helsingin kaupunginorkesteri on tilannut Fett-teoksen yhdessä Los Angeles Philharmonic Orchestran ja Musica Viva -festivaalin kanssa.