article-image

HKO kotikaupunkikiertueella Vuosaaressa ja Kannelmäessä

Helsingin kaupunginorkesteri konsertoi tällä viikolla Vuosaaressa ja Kannelmäessä

 

Helsingin kaupunginorkesteri lähtee tällä viikolla kotikaupunkikiertueelle Vuosaareen ja Kannelmäkeen. Vuotalossa itsenäisyyspäivän aattona 5.12. ja Kannelmäen kirkossa 7.12. kuultavien konserttien jälkeen orkesteri viettää Suomalaisen musiikin päivää sunnuntaina 8.12. kotisalissaan Musiikkitalossa. Kannelmäen kirkon ja Musiikkitalon konserttien viulusolistina soittaa helsinkiläisyleisölle tuttu viulisti Alina Pogostkina, Sibelius-viulukilpailun voittaja vuodelta 2005.

"Suomalaisen musiikin viikon kunniaksi halusimme vastata pitkäaikaiseen toiveeseen ja viedä kaupungin oman sinfoniaorkesterin kiertueelle eri puolille Helsingin asuinalueita. Helsingin kaupunginorkesteri on olemassa helsinkiläisiä varten, ja olemme iloisia että saamme Musiikkitalon kotisalimme lisäksi vierailla Vuosaaressa ja Kannelmäessä", kertoo kaupunginorkesterin intendentti Aleksi Malmberg.

Kotikaupunkikiertueen kaikissa konserteissa kuullaan Sibeliuksen kolmas sinfonia, jonka HKO kantaesitti vuonna 1907 säveltäjän itsensä johdolla. Kantaesityksen jälkeen orkesteri on soittanut sinfonia kymmeniä kertoja eri kapellimestarien johdolla. Tämän viikon konsertit soitetaan ilman kapellimestaria, korostaen orkesterin kamarimusiikillisia ulottuvuuksia.

Kannelmäen kirkon ja Musiikkitalon konserteissa ohjelmassa on Sibeliuksen kuusi Humoreskia, joiden kantaesityksestä on kulunut sata vuotta. Humoreskien solistina on viulisti Alina Pogostkina. Humoreski nro 1:sta kuullaan nyt säveltäjämestarin alkuperäinen, muokkaamaton versio ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1919 kantaesityksen.

Historiallista kaikupohjaa on myös Juhla-alkusoitossa, jonka Armas Järnefelt sävelsi Suomen Kansallisteatterin avajaisiin vuonna 1902. Teos kuullaan nyt konsertissa ensimmäistä kertaa kantaesityksensä jälkeen.

 

Helsingin kaupunginorkesterin kotikaupunkikiertue

to 5.12. klo 19.00 Vuotalo
Armas Järnefelt: Juhla-alkusoitto
Jean Sibelius: Sinfonia nro 3

Liput 6 €, konsertti on loppuunmyyty.

 

la 7.12. klo 16.00 Kannelmäen kirkko
Jean Sibelius: Humoreskit viululle ja orkesterille op. 87, op. 89
sol. Alina Pogostkina
Jean Sibelius: Sinfonia nro 3

Vapaa pääsy, ohjelma 5 €. Ohjelmatuotto lahjoitetaan koulun rakentamiseen Pohjois-Ugandan Bidibidin pakolaisalueelle Kirkon Ulkomaanavun kautta.

 

su 8.12. klo 15.00 Musiikkitalo
Armas Järnefelt: Juhla-alkusoitto
Jean Sibelius: Humoreskit viululle ja orkesterille op. 87, op. 89
sol. Alina Pogostkina
Jean Sibelius: Sinfonia nro 3

Liput 9,5-46 €, sis. käsittelykulun.

Suora HKO Screen -verkkolähetys Musiikkitalosta sunnuntaina 8.12. klo 14.30 osoitteessa www.helsinginkaupunginorkesteri.fi