article-image

HKO Screen -mobiilisovellus tuo konsertit puhelimeesi

Helsingin kaupunginorkesteri julkaisee HKO Screen -mobiilisovelluksen –yhteispohjoismainen klassisen musiikin verkkokatselua ja -kuuntelua edistävä verkosto perustettu

Helsingin kaupunginorkesteri on julkaissut HKO Screen -mobiilisovelluksen, joka tuo orkesterin verkkoon striimattavat konsertit älylaitteisiin. Sovelluksen avulla voi katsoa ja kuunnella konserttien suoria verkkolähetyksiä, palata konserttien taltiointeihin, tutustua orkesterin taiteilijavieraiden haastatteluihin sekä ennalta luotuihin soittolistoihin. Tällä hetkellä sovelluksen avulla voi seurata kaikkia kauden 2019-2020 alusta verkkoon striimattuja konsertteja ja sisältö karttuu jatkuvasti. Konsertit julkaistaan sovelluksessa mahdollisimman pian suoran lähetyksen jälkeen. Helsingin kaupunginorkesteri tuottaa vuosittain 12-14 suoraa konserttilähetystä verkkoon, 1-2 kertaa kuukaudessa.

Ilmainen HKO Screen -mobiilisovellus on saatavilla Android- ja iOS-laitteisiin.
 

Nordic Sound -yhteistyöverkosto perustettu

Yhteispohjoismainen Nordic Sound -verkosto perustettiin Pohjoismaisilla orkesteripäivillä Kööpenhaminassa viime vuoden lokakuussa. Verkoston tavoitteena on lisätä ja helpottaa klassisen musiikin katselua ja kuuntelua verkossa. Nordic Sound tekee yhteistyötä orkestereiden, yhtyeiden, konserttipaikkojen, taiteilijajärjestöjen, säveltäjäyhdistysten, tekijänoikeusjärjestöjen ja teknologiakumppaneiden kanssa ympäri maailmaa. Nordic Soundin toimintaidea perustuu mukana olevien orkesterien teknologiaymmärryksen lisäämiseen sekä sisältöyhteistyöhön.

Nordic Sound -yhteistyössä on tällä hetkellä 18 orkesteria ja muuta musiikkialan toimijaa, mukana mm. Göteborgin sinfoniaorkesteri, Bergenin filharmoninen orkesteri, Tukholman Konserthuset/Kuninkaallinen filharmoninen orkesteri ja Ruotsin radion sinfoniaorkesteri. Suomesta mukana ovat toistaiseksi Helsingin kaupunginorkesteri ja Sinfonia Lahti. Helsingin kaupunginorkesterin HKO Screen -mobiiliapplikaatio on toteutettu Göteborgin orkesterin luomalle alustalle tiiviissä yhteistyössä sovelluskehittäjän kanssa.

 

HKO Screen -mobiilisovellus

Android: Google Play -kaupasta  

iOS: iPhone, iPad, AppleTV, App Storesta 

Kielet: suomi, ruotsi, englanti

Ohjelma valitsee kielen automaattisesti laitteen kielivalinnan mukaan.

Ohjelman lataaminen ja käyttäminen on ilmaista. Sovelluksen julkaisuhetkellä kaikki sisältö on käytettävissä maksutta ja nähtävissä ainakin kevätkauden 2020 loppuun. Sisältöä lisätään jatkuvasti.

 

Sovelluksen tärkeimmät ominaisuudet:

Suora lähetys: konsertin voi katsoa suorana sovelluksesta.

Arkisto: menneet konsertit, haastattelut ja dokumentit.

Kalenteri: tulevat verkkolähetykset kätevästi samassa paikassa. Mahdollisuus lisätä tapahtuma omaan kalenteriin.

Ilmoitukset puhelimeen: tieto, kun uutta sisältö lisätään tai suora lähetys alkaa.

Soittolistat: Helsingin kaupunginorkesterin toimittamia soittolistoja

Konserttien katsominen televisiosta: Chrome Cast / AirPlay / Apple TV -tuki. 

 

Tilin luominen:

Sovellukseen voi luoda tilin, mikä avaa sovelluksesta uusia ominaisuuksia. Tilin luominen ei ole pakollista.

Hakutoiminto: sisältöä voi hakea kapellimestarin, solistin, säveltäjän tai teoksen nimen perusteella.

Videoiden järjestäminen sisältötyypin mukaan: konsertit, haastattelut, suosikit.

Suosikit: konserttien merkitseminen ja oman soittolistan laatiminen.

Mahdollisuus tilata uutiskirje.