article-image

HKO:n lippujen hinnoittelu uudistuu

Helsingin kaupunginorkesterin konserttilippujen ja kausikorttien hinnoittelumalli uudistuu ensi syksystä lähtien. Nykyisestä kolmeen hintakategoriaan jaetusta katsomosta Musiikkitalossa siirrytään viiteen katsomokategoriaan. Uudistuksen myötä kaikkiin HKO:n kausikonsertteihin on saatavilla kymmenen euron perushintaisia lippuja, mikä on puolet nykyisestä hinnasta. Kalleimman katsomokategorian paikkojen hinta nousee 42 euroon.

Helsingin kaupunginorkesterin konserttilippujen ja kausikorttien hinnoittelumalli uudistuu ensi syksystä lähtien. Nykyisistä kolmeen hintakategoriaan jaetusta katsomoista Musiikkitalossa siirrytään viiteen katsomokategoriaan. Uudistuksen myötä kaikkiin HKO:n kausikonsertteihin on saatavilla kymmenen euron perushintaisia lippuja, mikä on puolet nykyisestä hinnasta. Kalleimman katsomokategorian paikkojen hinta nousee 42 euroon.
 
Konserttien saavutettavuus yleisölle mahdollisimman laajasti on hinnoittelumallin kulmakivi. Hinnoittelumallin uudistuksen tavoitteena on lisätä konserttien saavutettavuutta, kasvattaa ensikertalaisten ja uusien kävijöiden määrää sekä vahvistaa orkesterin omarahoitusosuutta. Lippujen hinnoittelun uudistamisen tueksi toteutettiin syksyllä 2018 kansainvälinen lipunhintavertailu sekä asiakastutkimus, jossa konserttiyleisöä haastateltiin.
 
Edullisimman perushintaisen lipun hinta tulee laskemaan kahdestakymmenestä eurosta kymmeneen. Kalleimman perushintaisen lipun hinta on jatkossa 25 % nykyistä korkeampi. Eläkeläisalennus on jatkossa 20 % ja opiskelija-alennus 50 %. Uudistunut hinnasto otetaan käyttöön toukokuun alussa, jolloin syyskauden 2019 kausikortit tulevat myyntiin Syyskauden kertalippujen myynti käynnistyy uusin hinnoin elokuun alussa. Helsingin kaupunginorkesterin kauden 2019-2020 ohjelmisto julkistetaan 24.4.2019.
 
Hinnoittelu-uudistus pähkinänkuoressa
 
*hinnastossa on viisi katsomokategoriaa nykyisen kolmen sijaan
*hintahaitari on laajempi: kalleimman perushintaisen lipun hinta on neljänneksen nykyistä korkeampi ja edullisimman perushintaisen lipun hinta on puolet nykyistä edullisempi
*edullisimman katsomokategorian lippujen hinta on 10 € kaikille
*korkeimpaan hintakategoriaan (permannon katsomot R ja S) siirretään 169 paikkaa, edullisimpaan 10 €:n kategoriaan (parven katsomot D ja E)  108 paikkaa. Muiden perushintaisten lippujen hinnat pysyvät uudistuksessa nykyisellä tasolla
*hintakategorioiden alennukset laskevat nykyisestä. Jatkossa eläkeläisalennus on 20 % ja alimman hintakategorian (opiskelijat, alle 18-vuotiaat, varus- ja siviilipalvelusmiehet, työttömät) alennus on 50 % 
*avointen kenraaliharjoitusten lippujen hintoja korotetaan nykyisestä 3 eurosta 5 euroon
Kertalippujen hinnat nyt:
 
perushinta: 34 / 29 / 20 €
eläkeläinen: 21 / 19 / 8 €
opiskelijat, alle 18-vuotiaat: 9 / 8 / 6 €
 
Kertalippujen hinnat syyskaudesta 2019 alkaen:
 
perushinta: 42 / 34 / 29 / 20 / 10 €
eläkeläinen: 34 / 27 / 23 / 16 / 10 €
opiskelijat, alle 18-vuotiaat: 21 / 17 / 15 / 10 / 8 €
 
Kausikorttien hinnat muotoutuvat konserttisarjassa olevien konserttien lukumäärän ja istumapaikan sijainnin mukaan. Kausikorttialennus on 15 % normaalihintaisen lipun hinnasta. Kausikorttiasiakas on oikeutettu yhteen alennusryhmään, päällekkäisiä alennuksia ei myönnetä. Hinnoittelu-uudistuksen myötä tähän asti vain kertalippuina myynnissä olleet orkesterin takana sijaitsevat paikat avataan kausikorttimyyntiin.
 
Helsingin kaupunginorkesterin lipunmyyntioperaattorina jatkaa Ticketmaster Suomi. Kaikkiin lipunhintoihin lisätään Ticketmasterin käsittelykulu, joka riippuu ostettavan lipun hinnasta. Liput voi jatkossakin lunastaa Musiikkitalon lippumyymälästä ilman käsittelykulua.