article-image

Klassinen Hietsu aloittaa HKO Screen Guest -sarjan

Helsingin kaupunginorkesterin HKO Screen -palvelussa uutta sisältöä joka viikko - mukana myös vierailukonsertteja

Helsingin kaupunginorkesteri julkaisee kuluvan kevään aikana HKO Screen -verkkokonsertteja joka viikko. Orkesterin muusikot soittavat Impromptu-kamarimusiikkikonsertin Musiikkitalon konserttisalissa ilman saliyleisöä joka toinen viikko perjantaisin: 17.4., 15.5. ja 29.5. klo 19.00. Perinteinen vappumatinea järjestetään perjantaina 1.5. klo 14. Konsertit ovat seurattavissa osoitteessa www.helsinginkaupunginorkesteri.fi, HKO Screen -mobiilisovelluksessa sekä Yle Areenassa. Konsertit kuullaan myös Yle Radio 1:ssä.

Livestriimausten ohella HKO julkaisee kanavissaan aiempien kausien konserttitaltiointeja. Arkistoaineistoa julkaistaan vuoroviikoin kamarimusiikkikonserttien kanssa perjantaisin.

Uutuutena HKO Screen Guest -konsertit

Kevätkauden aikana HKO:n verkkokonserttien sarjassa kuullaan myös vierailukonsertteja. Ensimmäinen vierailija on Klassinen Hietsu, jonka ensimmäinen verkkokonsertti kuultiin viime sunnuntaina YouTubessa. Hietsun Paviljongissa soitettu konsertti julkaistaan tänään tiistaina HKO:n mobiilisovelluksessa sekä verkkosivuilla. HKO Screen Guest -konsertissa esiintyvät viulisti Eriikka Maalismaa, pianistit Emil Holmström, Mirka Viitala ja Maija Väisänen sekä kitaristi Petri Kumela. Konsertin kuva- ja äänitaltioinnista on vastannut Anders Pohjola.

Katso konsertti ti 7.4. klo 19 alkaen HKO Sreen-sivustolla tai HKO Screen mobiilisovelluksessa.

Kuluvan kevään aikana HKO Screen Guest -konsertteja on tarkoitus julkaista parin viikon välein tiistaisin. Klassisen Hietsun ohella sarjassa vierailevat myös esimerkiksi UMO Helsinki Jazz Orchestran muusikot. Vierailukonsertit ovat katsottavissa Helsingin kaupunginorkesterin verkkosivuilla ja mobiilisovelluksessa niin kauan kuin yleisötapahtumien järjestämistä koskevat rajoitukset ovat voimassa.

Konserttien ohjelmatiedot: www.helsinginkaupunginorkesteri.fi sekä orkesterin somekanavat

Ilmainen HKO Screen -mobiilisovellus on saatavilla sovelluskaupoista ja sen käyttäminen on maksutonta.

Kuva: Maarit Kytöharju