article-image

Kohtaamisia-klubin kevät

Suuren suosion saanut Kohtaamisia-klubi jatkaa keväällä uusien ohjelmien parissa. Klubi on luovien ideoiden ja yllättävien kohtaamisten areena, esiintyjinä HKO:n muusikot ystävineen. 

Kohtaamisia-klubin kevät

Suuren suosion saanut Kohtaamisia-klubi jatkaa keväällä uusien ohjelmien parissa. Klubi on luovien ideoiden ja yllättävien kohtaamisten areena, esiintyjinä HKO:n muusikot ystävineen. Vapaa pääsy – tervetuloa! Ohjelma alkaa klo 21, kahvila palvelee 22.30 saakka.

 

Musica nova: Tribuutti Pan Sonicille

pe 1.2. klo 21 Musiikkitalo, Päälämpiö

Musica nova Helsinki -festivaalin avajaisklubi, Helsingin kaupunginorkesterin ja Korvat auki -nykymusiikkiyhdistyksen Kohtaamisia on kunnianosoitus suomalaiselle uraa uurtaneelle kokeellisen elektronisen musiikin yhtyeelle Pan Sonicille (1993–2009) ja erityisesti sen edesmenneelle jäsenelle Mika Vainiolle (1963–2017). Neljän erilaisista musiikillisista taustoista tulevan työparin teokset hyödyntävät muun muassa live-elektroniikkaa, itse luotuja instrumentteja, elektroakustisia soittimia sekä videotaidetta. Vapaa pääsy!

Säveltäjäparit:
TYTTI AROLA & ÞORKELL NORDAL
AVA GRAYSON & TUOMAS AHVA (HARUSPEX)
PETTERI MÄKINIEMI & ILPO JAUHIAINEN
JOUNI HIRVELÄ & ATTE HÄKKINEN

Korvat auki -tekijöiden kanssa esiintyy HKO:n muusikoita.

***

 

Pushkin Quintett

pe 1.3. klo 21 Musiikkitalo, Päälämpiö

Lauri Kankkunen, sello
Joona Pulkkinen, sello
Joonas Mikkilä, piano
Eero Seppä, kontrabasso
Kristian Suninen, rummut

Pushkin Quintett on vuonna 2006 perustettu kokoonpano, joka muodostuu jazztrion ja kahden klassisen koulutuksen saaneen sellistin yhdistelmästä. Tamperelaislähtöisen kvintetin soittajat tapaavat nykyisin lähinnä yhteisten keikkojensa yhteydessä, joten HKO:n Kohtaamisia-klubi on tällä kertaa todellakin nimensä veroinen.

Yhtye soittaa klubi-illassa omia sovituksiaan tunnetuista kappaleista musiikkigenrestä riippumatta. Oleellinen osa kokonaisuutta ovat myös Joona Pulkkisen stand up -tyyppiset juonnot jotka joko onnistuvat tai sitten eivät.

***

Amerikkalaista elokuvamusiikkia

pe 29.3. klo 21 Musiikkitalo, Päälämpiö

Jorma Härkönen, kitara
Pekka Korhonen, basso
Pasi Suomalainen, lyömäsoittimet
Jani Lehtonen, viulu

Pitkän linjan elokuva- ja viihdemusiikin esittäjät tuovat maistiaisia amerikkalaisista klassikkoelokuvista, kuten Aamiainen Tiffanyllä, Schindlerin lista ja Huuliharppukostaja. Kohtaamisia-klubilla kuullaan mm. Stephen Sondheimin, Henry Mancinin, Michel Legrandin ja Ennio Morriconen musiikkia.

***
 

Sattumia

pe 26.4. klo 21 Musiikkitalo, Päälämpiö

Markku Maalismaa, lausunta
Veli Kujala, harmonikka
Mikko Innanen, saksofonit
Petri Keskitalo, tuuba ja perkussiot

Klassinen ja jazz-musiikki, improvisointi, kirjallisuus ja teatteritaide kohtaavat kevään päätösklubilla. Ohjelma koostuu venäläisen kirjailijan Daniil Harmsin "Sattumia" -novellikokoelmasta valikoitujen tekstien ja musiikin vuoropuhelusta. Keskeiset säveltäjänimet ovat Sergei Prokofjev ja Dimitri Sostakovits. Ohjelmassa kuullaan myös otteita illan HKO:n konsertissa kuullusta Prokofjevin Romeo ja Julia -teoksesta.