article-image

Kohtaamisia-klubin syksy 2019

Helsingin kaupunginorkesterin Kohtaamisia-klubin käynnistyy 6.9.2019 
Suuren suosion saanut Helsingin kaupunginorkesterin Kohtaamisia-klubi jatkaa tulevalla kaudella uusien ohjelmien parissa. Klubi on luovien ideoiden ja yllättävien kohtaamisten areena, esiintyjinä HKO:n muusikot ystävineen.
 
Maksuton ja kaikille avoin Kohtaamisia-klubi järjestetään Musiikkitalon Päälämpiössä perjantaisin noin kerran kuussa. 
Vapaa pääsy – tervetuloa! Ohjelma alkaa illan konsertin jälkeen n. klo 21, kahvila palvelee 22.30 saakka.
 
pe 6.9.2019 klo 21 Musiikkitalo, Päälämpiö
 
Atte Kilpeläinen, alttoviulu
Tiila Kangas, alttoviulu
Lauri Kankkunen, sello
Aino-Maija Riutamaa de Mata, sello
Päivi Ahonen, sello
Adrian Rigopulos, kontrabasso
Emil Holmström, cembalo
 
Syyskauden avauskonsertin jatkoklubilla sukelletaan kaanonin maailmaan. Suomen ensiesityksenä kuullaan australialaisen Brett Deanin teos Approach, joka on sävelletty johdannoksi Bachin kuudenteen Brandenburgilaiseen konserttoon. Tervetuloa toisteisen musiikin äärelle!
 
***
 
pe 20.9.2019 klo 21 Musiikkitalo, Päälämpiö
 
Esko Grundström, kontrabasso, harmonikka, kanteleet
Aili Järvelä, viulu, harmooni, laulu
Topi Korhonen, kitara, mandoliini, trumpetti
Iida Savolainen, alttoviulu, laulu 
 
Sikäli kun Berion kansanlaulujen on väitetty haastavan kuulijaa, olemme me, neljä pelimanniparkaa, haastamassa itseämme muusikoina ja sovittajina. Kuinka nämä laulut voisivat käsissämme syntyä uudelleen, meille ominaisina, samalla kuitenkin ilolla tervehtien alkuainetta, josta nykyisiin versioihin on mestari Berio päätynyt? Haaste on mielihyvin vastaanotettu, ja odotamme iltaa innolla. Tule ja ylläty!
 
***
 
pe 4.10.2019 klo 21 Musiikkitalo, Päälämpiö
 
Ville Hiilivirta, käyrätorvi
Mika Paajanen, käyrätorvi
Sam Parkkonen, käyrätorvi
Miska Miettunen, käyrätorvi
Sakari Niemi, käyrätorvi
Joonas Seppelin, käyrätorvi
 
Helsingin kaupunginorkesterin käyrätorviryhmä esittää saksalaisia romantiikan ajan kappaleita ja perinteisiä suomalaisia teoksia käyrätorviyhtyeelle.
 
***
 
pe 1.11.2019 klo 21 Musiikkitalo, Päälämpiö
 
Jan Söderblom, viulu
Anna-Liisa Bezrodny, viulu
Lilli Maijala, alttoviulu
Jan-Erik Gustafsson, sello
Anni Elif, laulu ja sello
 
HKO:n konserttimestari Jan Söderblom tuo suunnittelemansa Kauniaisten musiikkijuhlien nimikkokokoonpanon, Grani-kvartetin, taiteilijat Kohtaamisia-klubille. Yhtyeellä on vahva HKO-ulottuvuus myös kahden orkesterin entisen jäsenensä kautta.
Missy Mazzoli (1980-) on oman sukupolvensa palkituimpia yhdysvaltalaissäveltäjiä ja myös lasikattojen rikkoja: ensimmäinen nainen, jolta New Yorkin Metropolitan-ooppera on tilannut oopperan. Hänen klubilla kuultava teoksensa Harp and Altar on saanut inspiraationsa Brooklyn Bridgestä. Steve Reichin 9/11 on kolmiosainen teos, joka rakentuu Manhattanin vuoden 2001 syyskuun yhdennentoista päivän tapahtumien ympärille.
 
***
 
Music of Ennio Morricone & Nino Rota 
pe 29.11.2019 klo 21 Musiikkitalo, Päälämpiö
 
Tero Saarti, trumpetti
Ville Vannemaa, saksofoni
Seppo Kantonen, piano
Ville Herrala, basso
Markus Ketola, rummut
 
Trumpetisti Tero Saartin luotsaama UMO Helsinki Ensemble vie kuulijansa unohtumattomalle mielikuvitusmatkalle suurten tunteiden ja elokuvien Italiaan. Kokoonpano tarttuu kunnianhimoisesti rakastettujen elokuvasäveltäjien Ennio Morriconen ja Nino Rotan ikuisiin kappaleisiin, jotka Saarti on sovittanut mielenkiintoisin jazzsävyin pienyhtyeelle. Konsertissa kuullaan mm. Nino Rotan sävellyksiä elokuvaohjaaja Federico Fellinin elokuviin La Strada, Roma ja La dolce vita. Ennio Morriconen tuotannosta on puolestaan poimittu teoksia, jotka muistetaan elokuvista Cinema Paradiso, Once Upon a Time in the West ja La Califfa.
 
Kuvat Maarit Kytöharju, Jaakko Paarvala ja Vanessa Riki