article-image

Kummilapsiprojekti saa jatkoa vuonna 2020

Helsingin kaupunginorkesterin Kummilapset 2012 -projekti huipentuu tällä viikolla – uudet kummilapset kutsutaan vuonna 2020


 

Helsingin kaupunginorkesterin vuonna 2012 alkanut Kummilapsiprojekti huipentuu tällä viikolla, kun orkesteri soittaa ylikapellimestarinsa Susanna Mälkin johdolla lapsiyleisölle suunnatun Sergei Prokofjevin musiikkisadun Pekka ja susi. Kertojina ovat Satu Sopanen ja Susanna Haavisto.

Helsingin kaupunginorkesteri kutsui jo toistamiseen kummilapsikseen kokonaisen ikäluokan, kaikki vuonna 2012 syntyneet helsinkiläislapset. Kummilapsitoimintaan ilmoittautui 3400 perhettä eli yli puolet koko ikäluokasta. Perheille on tarjottu maksuton konsertti kahdesti vuodessa. Ensimmäistä kertaa Kummilapsiprojekti järjestettiin vuonna 2000 syntyneille helsinkiläislapsille.

Helsingin kaupunginorkesterin kummilapsitoiminta saa jatkoa ensi vuonna, kun orkesteri kutsuu vuonna 2020 syntyvät helsinkiläislapset kummilapsikseen neuvoloiden kautta. Ilmoittautuminen mukaan toimintaan alkaa heti ensi vuoden alusta. Samalla Helsingin kaupunki kumppaneineen valmistelee kummilapsitoiminnan laajentamista eri kulttuurin alojen vuorollaan toteuttamaksi, jokavuotiseksi toimintamuodoksi.

HKO:n kummilapsitoiminnan tavoitteena on herättää rakkaus musiikkiin ja soittamiseen sekä tarjota perheille yhteisiä kokemuksia. Lapsen musiikillista ja motorista kehitysvaihetta tukevat teemalliset lastenkonsertit ja toiminnalliset konsertit työpajoineen tarjoavat myös yhteisen ikäluokkakokemuksen ja vahvistavat helsinkiläisten perheiden ja kaupunginorkesterin välistä yhteyttä.

Kummilapsikonserttien taiteellisena ja pedagogisena suunnittelijana toimii Satu Sopanen ja projektia tuottaa HKO:n yleisötyön tuottaja Annika Kukkonen. ”Kaupunginorkesteri on kummilapsitoiminnan kautta luonut merkityksellisen suhteen perheisiin. Olemme iloisia, että Kummilapsiprojektimme on innoittanut myös muita orkestereita Suomessa ja muualla Euroopassa vastaavanlaiseen toimintaan”, Kukkonen kertoo.

Kummilapsille suunnattuja Olipa kerran Pekka ja susi -konsertteja on orkesterin tämän viikon ohjelmassa kolme, joiden lisäksi torstaina 7.3. klo 18.30 sama ohjelma esitetään yleisölle avoimessa konsertissa. Konsertti on toistaiseksi loppuunvarattu, ja sitä voi seurata suorana lähetyksenä Helsingin kaupunginorkesterin verkkosivuston kautta osoitteessa: www.helsinginkaupunginorkesteri.fi/hko-screen

Lisätietoa ja videoita Kummilapset 2012 -projektista:
www.helsinginkaupunginorkesteri.fi/kummilapset