article-image

Susanna Mälkki jatkaa Helsingin kaupunginorkesterin ylikapellimestarina

Helsingin kaupunginorkesterin ylikapellimestari Susanna Mälkki jatkaa tehtävässään. 

Helsingin kaupunginorkesterin ylikapellimestari Susanna Mälkki jatkaa tehtävässään. Syksyllä 2016 alkaneen kolmivuotiseen sopimukseen sisältynyt kahden vuoden jatko-optio otetaan käyttöön, ja Mälkin kausi orkesterin ylikapellimestarina jatkuu kevääseen 2021.

Intendentti Gita Kadambi kertoo olevansa tyytyväinen, että orkesteri ja sen ylikapellimestari voivat jo tässä vaiheessa jatkaa pitkäjänteistä suunnittelua mielenkiintoisten projektien parissa.

”Helsingin kaupunginorkesterin ja Susanna Mälkin erittäin hyvin alkanut yhteistyö saa nyt luontevan jatkon kahdeksi kaudeksi. Ylikapellimestarimme ura on kansainvälisesti kovassa nousukiidossa ja yhteistyön hedelmistä pääsee kotimainenkin yleisö nauttimaan yhdessä kaupunginorkesterin kanssa”, Kadambi sanoo.

Ylikapellimestari Susanna Mälkki sanoo odottavansa tulevilta vuosilta paljon:

”Olen todella iloinen voidessamme nyt suunnitella orkesterin kanssa yhteistä matkaa edelleen - niin konsertteja, kiertueita kuin levytyksiäkin. Ohjelmiston rikkaus ja tiivis tiimityö tarjoavat suurenmoiset edellytykset jatkuvaan hienostuneeseen ja syväluotaavaan taiteen tekemiseen.”