article-image

Susanna Mälkki palkitaan kultaisella Helsinki-mitalilla

Helsingin kaupunginorkesterin ylikapellimestarille kaupungin korkein tunnustus Helsinki-päivänä.

Kultainen Helsinki-mitali on Helsingin kaupungin korkein tunnustus, eli eräänlainen kunniakansalaisuus. Kaupunginhallitus päättää vuosittain Helsinki-mitalien myöntämisestä Helsinki-päivän yhteydessä.

Tänään Helsinki-päivänä kaupunki palkitsee noin 20 eri alojen vaikuttajaa. Palkittavat ovat ansiokkaasti työskennelleet Helsingin hyväksi tai tehneet Helsinkiä tunnetuksi työskennellessään kansainvälisissä tehtävissä.

Kultaisten Helsinki-mitalien saajien lisäksi Helsinki-päivän kutsujuhlassa palkitaan myös tieteen, taiteen, kulttuurin ja urheilun saralla ansioituneita helsinkiläisiä.

Lue lisää: 
https://www.hel.fi/uutiset/fi/kaupunginkanslia/kaksikymmenta-helsingin-t...

Palkinnon perustelut:
Palkinnon saaja: Susanna Mälkki on Helsingin kaupunginorkesterin ylikapellimestari sekä Los Angeles Philharmonic Orchestran päävierailija. Mälkki on johtanut maailman parhaita orkestereita, kuten kaikkia Yhdysvaltojen Big Five -orkestereita, Amsterdamin Concertgebouw’ta, Berliinin sekä Wienin filharmonikkoja ja Lontoon sinfoniaorkesteria. Maineikkaan nykymusiikkiorkesteri Ensemble Intercontemporainin taiteellisena johtajana hän vakiinnutti nimensä myös oman aikamme musiikin syvällisenä tulkkina.