Aus Italien

Ons 06/05/2020 19:00 - 21:00
Biljetter: €

Presentation

 
”Den som tror att jag med min musik inte försöka uttrycka mera än en smula nostalgi och mycken humor och optimism – nåja, det är ju precis så som jag vill bli ihågkommen.” Nino Rota, de nostalgiska melodiernas konung, komponerade sin pianokonsert e-moll samtidigt som han skrev musiken till La dolce vita. Richard Strauss reste med jämna mellanrum till Italien för att finna inspiration i Medelhavets atmosfär. Aus Italien är hans första tondikt, frukten av hans första färd till Italien då han var 22. 

Konstnärer

 • Tianyi Lu

  dirigent

 • Janne Mertanen

  piano

Program

 • 19.00
  Giuseppe Verdi

  La Forza del Destino, uvertyr

 • Nino Rota

  Pianokonsertto e-molli

 • 21.00
  Richard Strauss

  Aus Italien op. 16

Ofta frågat

Kan jag fotografera orkestern?

Du får ta bilder före konserten och efter konserten. Då konserten pågår önskar vi dock att du lyssnar på musiken. På så sätt garanterar du musikerna arbetsfrid och stör inte heller de övriga konsertbesökarna.

Var kan jag beställa pausservering?

Pausserveringen kan beställas från Restels försäljningstjänst med telefon 0207624862 eller email ravintolat.musiikkitalo@restel.fi eller från Restis. Notera att beställning av pausservering för över 30 personer sker via försäljningstjänsten.

Måste jag klä upp mig då jag kommer på konsert?

Endast orkestern har dräktkod. Du får klä dig så att du trivs bäst.

Hur kan jag byta ut min säsongkortsplats?

Säsongkortsplatsen kan bytas ut då försäljningen inleds genom att du köper ett nytt säsongkort till en plats som är ledig. Platser som inte har lösts ut säljs som engångsbiljetter då försäljningen av säsongkorten har avslutats.

Jag har ett säsongkort men kan inte komma på konsert, vad göra?

Biljetten kan skänkas åt en vän, eller ges i gåva åt en musikstuderande genom att senast kl. 15 under konsertdagen ringa tel. 09 3102 2700 eller sända mail till helsinki.philharmonic@hel.fi.