En visuell uvertyr - Elina Brotherus: Drummer 1-3

To 16/05/2019 18:30 - 18:45
fritt inträde

Presentation

Visuaalinen alkusoitto johdattaa kuulijat Helsingin kaupunginorkesterin konserttiin

Elina Brotherus: Drummer 1-3 (2017; 8:17 min)

Drummer 1-3 utgör en del av en serie i vilken Elina Brothers framför en kamera utför olika handlingar enligt Fluxus-rörelsens event score-instruktioner. Konstverket skapas med andra ord genom att man följer instruktionerna. Brotherus har förverkligat verken i serien Regle du jeu i samarbete med koreograf Vera Nevanlinna. Konstnärligt allvar ersätts här av lekfullhet. I Drummer utför Nevanlinna en kort trum-performance.

Elina Brotherus bor och är verksam i Finland och Frankrike. I sina fotografier och videon har hon behandlat subjektiva erfarenheter, kärlekens närvaro och frånvaro, och formfrågor. Numera är hennes arbeten fokuserade på relationen mellan människogestalt och landskap, och på konstnärens blick på sin modell. Brotherus serie Regle du jeu vann PMU-firmans fototävling Carte Blanche och ledde till att Brotherus år 2017 kunde ha en privatutställning i Pompidou-centret i Paris.

Visningar: 1.5. kl. 11.30-11.40 och 13.30-13.40; 10.5., 15.5., 16.5., 24.5.

Ofta frågat

Kan jag fotografera orkestern?

Du får ta bilder före konserten och efter konserten. Då konserten pågår önskar vi dock att du lyssnar på musiken. På så sätt garanterar du musikerna arbetsfrid och stör inte heller de övriga konsertbesökarna.

Var kan jag beställa pausservering?

Pausserveringen kan beställas från Restels försäljningstjänst med telefon 0207624862 eller email ravintolat.musiikkitalo@restel.fi eller från Restis. Notera att beställning av pausservering för över 30 personer sker via försäljningstjänsten.

Måste jag klä upp mig då jag kommer på konsert?

Endast orkestern har dräktkod. Du får klä dig så att du trivs bäst.

Hur kan jag byta ut min säsongkortsplats?

Säsongkortsplatsen kan bytas ut då försäljningen inleds genom att du köper ett nytt säsongkort till en plats som är ledig. Platser som inte har lösts ut säljs som engångsbiljetter då försäljningen av säsongkorten har avslutats.

Jag har ett säsongkort men kan inte komma på konsert, vad göra?

Biljetten kan skänkas åt en vän, eller ges i gåva åt en musikstuderande genom att senast kl. 15 under konsertdagen ringa tel. 09 3102 2700 eller sända mail till helsinki.philharmonic@hel.fi.