En visuell uvertyr - Iiu Susiraja: Hampurilainen

Fre 29/03/2019 18:30 - 18:45
fritt inträde

Presentation

En visuell uvertyr på Musikhusets mediavägg fortsätter under vårsäsongen

 
 

Iiu Susiraja: Hampurilainen (2015; längd 4:08 min)

Iiu Susirajas fotografier och videon skapar feministisk konst för 2000-talet. Hon skildrar vardag och människorelationer med hjälp av en robust humor. I videon Hampurilainen (Hamburgaren, 2015) sänder Susiraja en hälsning till sin ex. Hon sätter texten ”you” på en hamburgare och äter sedan en stor bit av den. Till videon hör ett brev i vilket Susiraja förklarar att det är bättre så här.

Susiraja gör foton och videon i vilka hon själv ofta uppträder. Det rör sig inte om egentliga självporträtt utan om performance-uppvisningar. Konstnären ställer sig framför kameran i understruket vanliga miljöer och använder bruksföremål, kläder eller mat på ett ”felaktigt” eller oväntat sätt. För Susiraja är mat ett konstmaterial, jämförbart med målfärg eller lera. Hon kommenterar såväl matkultur som de förväntningar som ställs på kvinnlighet.

Visningar: 1.3., 7.3., 15.3., 20.3., 21.3., 29.3. kl. 18.30-18.40

Ofta frågat

Kan jag fotografera orkestern?

Du får ta bilder före konserten och efter konserten. Då konserten pågår önskar vi dock att du lyssnar på musiken. På så sätt garanterar du musikerna arbetsfrid och stör inte heller de övriga konsertbesökarna.

Var kan jag beställa pausservering?

Pausserveringen kan beställas från Restels försäljningstjänst med telefon 0207624862 eller email ravintolat.musiikkitalo@restel.fi eller från Restis. Notera att beställning av pausservering för över 30 personer sker via försäljningstjänsten.

Måste jag klä upp mig då jag kommer på konsert?

Endast orkestern har dräktkod. Du får klä dig så att du trivs bäst.

Hur kan jag byta ut min säsongkortsplats?

Säsongkortsplatsen kan bytas ut då försäljningen inleds genom att du köper ett nytt säsongkort till en plats som är ledig. Platser som inte har lösts ut säljs som engångsbiljetter då försäljningen av säsongkorten har avslutats.

Jag har ett säsongkort men kan inte komma på konsert, vad göra?

Biljetten kan skänkas åt en vän, eller ges i gåva åt en musikstuderande genom att senast kl. 15 under konsertdagen ringa tel. 09 3102 2700 eller sända mail till helsinki.philharmonic@hel.fi.