Fiori di fiori

Ons 20/11/2019 19:00 - 21:00
Biljetter: 46.00-9.50 €

Presentation

Francesco Filidei har låtit sig inspireras av liturgisk musik skriven av Girolamo Frescobaldi, tonsättaren som i början av 1600-talet arbetade som organist i Peterskyrkan. Ljudlandskapet i Fiori di fiori skapas av de extra ljud som beledsagar orgelspel: stönande bälgar och ventiler, ett rasslande maskineri. År 1970 års Chopin-tävlings första pristagare Garrick Ohlsson är känd för tolkningar som kombinerar det atletiska med det fjäderlätta. Nu framför han Mozarts sena pianokonsert i C-dur, en tonart som Mozart använde för att uttrycka triumf. 

Konstnärer

 • Susanna Mälkki

  dirigent

 • Garrick Ohlsson

  piano

Program

 • 19.00
  Ferruccio Busoni

  Berceuse élégiaque op. 42

 • Wolfgang Amadeus Mozart

  Pianokonsert nr 25

 • Paus 25 min

 • Francesco Filidei

  Fiori di fiori

 • 21.00
  Franz Liszt

  symfonisk dikt

Ofta frågat

Kan jag fotografera orkestern?

Du får ta bilder före konserten och efter konserten. Då konserten pågår önskar vi dock att du lyssnar på musiken. På så sätt garanterar du musikerna arbetsfrid och stör inte heller de övriga konsertbesökarna.

Var kan jag beställa pausservering?

Pausserveringen kan beställas från Restels försäljningstjänst med telefon 0207624862 eller email ravintolat.musiikkitalo@restel.fi eller från Restis. Notera att beställning av pausservering för över 30 personer sker via försäljningstjänsten.

Måste jag klä upp mig då jag kommer på konsert?

Endast orkestern har dräktkod. Du får klä dig så att du trivs bäst.

Hur kan jag byta ut min säsongkortsplats?

Säsongkortsplatsen kan bytas ut då försäljningen inleds genom att du köper ett nytt säsongkort till en plats som är ledig. Platser som inte har lösts ut säljs som engångsbiljetter då försäljningen av säsongkorten har avslutats.

Jag har ett säsongkort men kan inte komma på konsert, vad göra?

Biljetten kan skänkas åt en vän, eller ges i gåva åt en musikstuderande genom att senast kl. 15 under konsertdagen ringa tel. 09 3102 2700 eller sända mail till helsinki.philharmonic@hel.fi.