Klaus Mäkelä & Sergey Malov

Fre 08/12/2017 19:00 - 21:00
Biljetter: 36.00-7.00 €

Presentation

Aulis Sallinen: A Solemn Overture "King Lear" / Jean Sibelius: Violinkonsert / Leevi Madetoja: Symfoni nr 3

Den finländska musikens stora namn har i alla tider gett sig utomlands för att sprida den inhemska musikens glada budskap. Från Sibelius violinkonsert till Madetojas ”franska” symfoni till Aulis Sallinens uvertyr komponerad åt kungahuset i Monaco har musiken utgjort den överlägset mest betydande exportvaran. Festkonsertens solist är Sergej Malov, violinisten som alltid överraskar med personliga tolkningar. 

Konstnärer

 • Klaus Mäkelä

  dirigent

 • Sergey Malov

  violin

Program

 • 19.00
  Aulis Sallinen

  A Solemn Overture "King Lear"

 • Jean Sibelius

  Violinkonsert

 • 21.00
  Leevi Madetoja

  Symfoni nr 3

Ofta frågat

Kan jag fotografera orkestern?

Du får ta bilder före konserten och efter konserten. Då konserten pågår önskar vi dock att du lyssnar på musiken. På så sätt garanterar du musikerna arbetsfrid och stör inte heller de övriga konsertbesökarna.

Var kan jag beställa pausservering?

Pausserveringen kan beställas från Restels försäljningstjänst med telefon 0207624862 eller email ravintolat.musiikkitalo@restel.fi eller via länken
http://shop.ravintolamaailma.fi/musiikkitalo. Notera att beställning av pausservering för över 30 personer sker via försäljningstjänsten.

Måste jag klä upp mig då jag kommer på konsert?

Endast orkestern har dräktkod. Du får klä dig så att du trivs bäst.

Hur kan jag byta ut min säsongkortsplats?

Säsongkortsplatsen kan bytas ut då försäljningen inleds genom att du köper ett nytt säsongkort till en plats som är ledig. Platser som inte har lösts ut säljs som engångsbiljetter då försäljningen av säsongkorten har avslutats.

Jag har ett säsongkort men kan inte komma på konsert, vad göra?

Biljetten kan skänkas åt en vän, eller ges i gåva åt en musikstuderande genom att senast kl. 15 under konsertdagen ringa tel. 09 3102 2700 eller sända mail till helsinki.philharmonic@hel.fi.