Pianokonsert²

Ons 08/02/2017 19:00 - 21:00
Biljetter: 32.50-7.50 €

Presentation

Karol Szymanowski: Konserttialkusoitto op. 12
Sergei Prokofjev: Pianokonsertto nro 2
Pjotr Iljitš Tšaikovski: Sinfonia nro 3 "Puolalainen"

Sergej Prokofjevs andra pianokonsert, ett av de stora utmanande virtuosverken, har kallats för ”de vansinniga ljudens Babel”. Det krävs stålstyrka i såväl den delikata inledningen som i slutets klimax - för att inte tala om den andra satsen med sina ca 600 noter per sekund. Boris Giltburg, som vunnit Drottning Elisabeth-pianotävlingen, har valt en verklig best att tämja. 

Konstnärer

 • Vasili Sinaiski

  dirigent

 • Boris Giltburg

  piano

Program

 • 19.00
  Karol Szymanowski

  Konsertuvertyr op. 12

 • Sergei Prokofjev

  Pianokonsert nr 2

 • 21.00
  Pjotr Tšaikovski

  Symfoni nr 3 "Den polska"

Ofta frågat

Kan jag fotografera orkestern?

Du får ta bilder före konserten och efter konserten. Då konserten pågår önskar vi dock att du lyssnar på musiken. På så sätt garanterar du musikerna arbetsfrid och stör inte heller de övriga konsertbesökarna.

Var kan jag beställa pausservering?

Pausserveringen kan beställas från Restels försäljningstjänst med telefon 0207624862 eller email ravintolat.musiikkitalo@restel.fi eller via länken
http://shop.ravintolamaailma.fi/musiikkitalo. Notera att beställning av pausservering för över 30 personer sker via försäljningstjänsten.

Måste jag klä upp mig då jag kommer på konsert?

Endast orkestern har dräktkod. Du får klä dig så att du trivs bäst.

Hur kan jag byta ut min säsongkortsplats?

Säsongkortsplatsen kan bytas ut då försäljningen inleds genom att du köper ett nytt säsongkort till en plats som är ledig. Platser som inte har lösts ut säljs som engångsbiljetter då försäljningen av säsongkorten har avslutats.

Jag har ett säsongkort men kan inte komma på konsert, vad göra?

Biljetten kan skänkas åt en vän, eller ges i gåva åt en musikstuderande genom att senast kl. 15 under konsertdagen ringa tel. 09 3102 2700 eller sända mail till helsinki.philharmonic@hel.fi.