Röster i tiden

Fre 06/09/2019 19:00 - 21:00
Biljetter: 46.00-9.50 €

Presentation

Ordet symfoni kommer från de grekiska orden ”tillsammans” och ”röst” eller ”ljud”. I säsongens öppningskonsert hör vi två akustiska förverkliganden av denna idé: Sibelius sexa, som avslöjar att tonsättaren var fascinerad av kyrkotonarter och tidig polyfon vokalmusik, och Luciano Berios Symfoni i vilken musik från då och från nu pressats samman som i en diamant. Konsertsäsongen öppnas av EXAUDI-ensemblen som bringar ett budskap från vårt musikaliska arvs urkälla, den italienska vokalpolyfonin. 

Konstnärer

 • Susanna Mälkki

  dirigent

 • Exaudi

  lauluyhtye

Program

 • 19.00
  Carlo Gesualdo

  Asciugate i begli occhi för vokalensemble

 • Igor Stravinsky

  Monumentum pro Gesualdo di Venosa ad CD annum

 • Paus 25 min

 • Jean Sibelius

  Symfoni nr 6

 • 21.00
  Luciano Berio

  Symfoni för åtta sångröster och orkester

Ofta frågat

Kan jag fotografera orkestern?

Du får ta bilder före konserten och efter konserten. Då konserten pågår önskar vi dock att du lyssnar på musiken. På så sätt garanterar du musikerna arbetsfrid och stör inte heller de övriga konsertbesökarna.

Var kan jag beställa pausservering?

Pausserveringen kan beställas från Restels försäljningstjänst med telefon 0207624862 eller email ravintolat.musiikkitalo@restel.fi eller från Restis. Notera att beställning av pausservering för över 30 personer sker via försäljningstjänsten.

Måste jag klä upp mig då jag kommer på konsert?

Endast orkestern har dräktkod. Du får klä dig så att du trivs bäst.

Hur kan jag byta ut min säsongkortsplats?

Säsongkortsplatsen kan bytas ut då försäljningen inleds genom att du köper ett nytt säsongkort till en plats som är ledig. Platser som inte har lösts ut säljs som engångsbiljetter då försäljningen av säsongkorten har avslutats.

Jag har ett säsongkort men kan inte komma på konsert, vad göra?

Biljetten kan skänkas åt en vän, eller ges i gåva åt en musikstuderande genom att senast kl. 15 under konsertdagen ringa tel. 09 3102 2700 eller sända mail till helsinki.philharmonic@hel.fi.