Triptych

Ons 20/05/2020 19:00 - 21:00
Biljetter: 46.00-9.50 €

Presentation

Walt Disney slungade ut Wilhelm Tell-uvertyrens rytmer i det allmänna medvetandet redan på 1930-talet. Musikstycket i sig – och denna konsert – öppnar dock med cellogruppens solostund. Olli Mustonens konsertmeny bjuder på även glittrande, gåtfulla och kathartiska klangögonblick. Orkesterkonserten av Rodion Stjedrin flödar över av ljus och humor. Mustonen har sagt: ”Det kräver mod av en tonsättare att vara så där positiv.” 

Konstnärer

 • Olli Mustonen

  dirigent

 • Kristian Winther

  violin

Program

 • 19.00
  Gioachino Rossini

  Wilhelm Tell, uvertyr

 • Ottorino Respighi

  Concerto gregoriano

 • Olli Mustonen

  Triptyykki

 • 21.00
  Rodion Shtshedrin

  Konsert för orkester nr 3, "Old Russian Circus Music"

Ofta frågat

Kan jag fotografera orkestern?

Du får ta bilder före konserten och efter konserten. Då konserten pågår önskar vi dock att du lyssnar på musiken. På så sätt garanterar du musikerna arbetsfrid och stör inte heller de övriga konsertbesökarna.

Var kan jag beställa pausservering?

Pausserveringen kan beställas från Restels försäljningstjänst med telefon 0207624862 eller email ravintolat.musiikkitalo@restel.fi eller från Restis. Notera att beställning av pausservering för över 30 personer sker via försäljningstjänsten.

Måste jag klä upp mig då jag kommer på konsert?

Endast orkestern har dräktkod. Du får klä dig så att du trivs bäst.

Hur kan jag byta ut min säsongkortsplats?

Säsongkortsplatsen kan bytas ut då försäljningen inleds genom att du köper ett nytt säsongkort till en plats som är ledig. Platser som inte har lösts ut säljs som engångsbiljetter då försäljningen av säsongkorten har avslutats.

Jag har ett säsongkort men kan inte komma på konsert, vad göra?

Biljetten kan skänkas åt en vän, eller ges i gåva åt en musikstuderande genom att senast kl. 15 under konsertdagen ringa tel. 09 3102 2700 eller sända mail till helsinki.philharmonic@hel.fi.