HSO - Susanna Mälkki, Anders Nyqvist & Krassimir Sterev

To 01/02/2018 19:00 - 21:00
Biljetter: 36.00-7.00 €

Presentation

Franz Liszt: Orpheus / Bernhard Gander: Dirty Angel / Gottfried von Einem: Wandlungen / Béla Bartók: Den sällsamme mandarinen

Händelserna i Béla Bartóks skandalomsusade Den sällsamme mandarinen är förlagda till ett hus ägnat köttets lustar mitt i ett betonghelvete i vilket människolivets värde mäts i fickpengar. De förhärdade skurkarnas intrig får en helomvändning då en förmögen kines, en mandarin med gåtfulla krafter, dyker upp vid dörren. Konsertens solistnummer är Bernhard Ganders Dirty Angel. ett verk som garanterat kommer att stanna i minnet. 

1.2. Suora lähetys / Direktsändning / Live broadcast: helsinkikanava.fi

Konstnärer

 • Susanna Mälkki

  dirigent

 • Anders Nyqvist

  flygelhorn

 • Krassimir Sterev

  dragspel

Program

 • 19.00
  Franz Liszt

  Orpheus symfonisk dikt nr 4

 • Bernhard Gander

  Dirty Angel för flygelhorn, dragspel och orkester

 • Gottfried von Einem

  Wandlungen

 • 21.00
  Béla Bartók

  Den sällsamme mandarinen, svit

Ofta frågat

Kan jag fotografera orkestern?

Du får ta bilder före konserten och efter konserten. Då konserten pågår önskar vi dock att du lyssnar på musiken. På så sätt garanterar du musikerna arbetsfrid och stör inte heller de övriga konsertbesökarna.

Var kan jag beställa pausservering?

Pausserveringen kan beställas från Restels försäljningstjänst med telefon 0207624862 eller email ravintolat.musiikkitalo@restel.fi eller via länken
http://shop.ravintolamaailma.fi/musiikkitalo. Notera att beställning av pausservering för över 30 personer sker via försäljningstjänsten.

Måste jag klä upp mig då jag kommer på konsert?

Endast orkestern har dräktkod. Du får klä dig så att du trivs bäst.

Hur kan jag byta ut min säsongkortsplats?

Säsongkortsplatsen kan bytas ut då försäljningen inleds genom att du köper ett nytt säsongkort till en plats som är ledig. Platser som inte har lösts ut säljs som engångsbiljetter då försäljningen av säsongkorten har avslutats.

Jag har ett säsongkort men kan inte komma på konsert, vad göra?

Biljetten kan skänkas åt en vän, eller ges i gåva åt en musikstuderande genom att senast kl. 15 under konsertdagen ringa tel. 09 3102 2700 eller sända mail till helsinki.philharmonic@hel.fi.