article-image

Aleksi Malmberg till HSOs intendent

Aleksi Malmberg har valts till Helsingfors stadsorkesters nya intendent

Helsingfors stadsorkesters nya intendent är FM Aleksi Malmberg (37). Helsingfors stads kultur- och fritidsnämnd fattade sitt beslut om val av intendent på sitt möte idag. 

Malmberg inleder sitt arbete som Helsingfors stadsorkesters intendent den 1.1.2018. 

Malmberg berättar: ”Nu just kan jag inte föreställa mig ett mera spännande och stimulerande jobb. Jag är framförallt glad över att jag får utföra det i samarbete med personerna i orkestern och chefdirigent Susanna Mälkki. I orkesterns all verksamhets fokus står musiken, vid vilken jag önskar att helsingforsare kommer att mötas. Jag anser att Helsingfors stadsorkester har en viktig uppgift som en del av sin hemstad och som en del av det internationella musiksamfundet.”

Malmberg har sedan år 2014 arbetat som chef för Finlands Kultur- och vetenskapsinstitut i Bryssel. Tidigare har Malmberg arbetat bl.a. som programchef för Helsingfors festspel, verksamhetsledare för Vår Festival, verksamhetsledare för musikförlaget Tactus och intendent för Hagalunds Unga Symfoniker. 

Helsingfors stadsorkesters nuvarande intendent Gita Kadambi inleder vid årsskiftet sitt arbete som chefdirektör för Finlands Nationalopera och -balett.