Visuaalinen alkusoitto - Jani Ruscica & Sini Pelkki: Screen Test for a Living Sculpture

Ons 20/11/2019 18:30 - 18:45
fritt inträde

Presentation

Visuaalinen alkusoitto johdattaa kuulijat Helsingin kaupunginorkesterin konserttiin

Jani Ruscica & Sini Pelkki: Screen Test for a Living Sculpture (2013) 

Pysähtyneisyys muuttuu liikkeeksi hienovaraisessa muodon, keston ja performatiivisuuden tutkielmassa. Screen Test for a Living Sculpture on newyorkilaisten MoMA PS1:n ja Creative Time:n tilausteos MTV:n Art Breaks sarjaan.

Jani Ruscica on Helsingissä asuva, italialais-suomalainen kuvataiteilija. Hän on valmistunut kuvataiteen kandidaatiksi Lontoon Chelsea College of Art and Designista ja kuvataiteen maisteriksi Kuvataideakatemiasta Helsingistä. Hänen teoksensa perustuvat usein luovalle yhteistyölle. Teokset ylittävät taiteenlajien välisiä rajoja, ja tyypillisiä ovat siirtymät esitystavasta toiseen. Keskeistä on kuvalliseen esittämiseen liittyvien kysymysten pohtiminen. Jani Ruscican teoksia on ollut esillä useissa yksityis- ja ryhmänäyttelyissä Suomessa ja ulkomailla. Hänen teoksiaan on useiden museoiden kokoelmissa, mm. Centre Pompidoussa Pariisissa, Kiasmassa Helsingissä ja EMMAssa Espoossa.

Sini Pelkki (s. 1978) työskentelee valokuvan ja liikkuvan parissa. Hän on kiinnostunut katseen ja näkemisen subjektiivisuudesta, tilojen ja paikkojen introspektiivisista elämistä. Pelkin teoksissa maisemat, hahmot ja objektit kääntyvät moniselitteisiksi narratiiveiksi. Pelkki on opiskellut kuvataidetta Lontoossa ja Helsingissä; BA (Hons) Fine Art Chelsea College of Art and Design vuonna 2002 ja kuvataiteen maisteri, Kuvataideakatemia vuonna 2008. Sini Pelkin teoksia on esitetty ryhmä -ja yksityisnäyttelyissä Suomessa ja ulkomailla. Filmi -ja videoteoksia on esitetty mm. EMAF-European Media Art Festival, Rencontres Internationale Paris, International Film Festival Rotterdam, Internationale kurzfilmtage Oberhausen ja Videoex. Pelkki asuu ja työskentelee Helsingissä.

 

Esitysajat: 1.11., 6.11., 7.11., 12.11., 15.11., 20.11., 21.11. ja 29.11. klo 18.30-18.40.

Ofta frågat

Kan jag fotografera orkestern?

Du får ta bilder före konserten och efter konserten. Då konserten pågår önskar vi dock att du lyssnar på musiken. På så sätt garanterar du musikerna arbetsfrid och stör inte heller de övriga konsertbesökarna.

Var kan jag beställa pausservering?

Pausserveringen kan beställas från Restels försäljningstjänst med telefon 0207624862 eller email ravintolat.musiikkitalo@restel.fi eller från Restis. Notera att beställning av pausservering för över 30 personer sker via försäljningstjänsten.

Måste jag klä upp mig då jag kommer på konsert?

Endast orkestern har dräktkod. Du får klä dig så att du trivs bäst.

Hur kan jag byta ut min säsongkortsplats?

Säsongkortsplatsen kan bytas ut då försäljningen inleds genom att du köper ett nytt säsongkort till en plats som är ledig. Platser som inte har lösts ut säljs som engångsbiljetter då försäljningen av säsongkorten har avslutats.

Jag har ett säsongkort men kan inte komma på konsert, vad göra?

Biljetten kan skänkas åt en vän, eller ges i gåva åt en musikstuderande genom att senast kl. 15 under konsertdagen ringa tel. 09 3102 2700 eller sända mail till helsinki.philharmonic@hel.fi.