article-image

HSO förbereder sig för den kommande hösten

I augusti informerar vi i våra kanaler mera om den kommande säsongens program och biljettförsäljning.

Bästa vän av Helsingfors stadsorkester

Detta har varit en för oss alla exceptionell vår, och dess efterklang hörs ännu länge. Helsingfors stadsorkesters tillsvidare senaste publikkonsert ägde rum i Musikhuset en onsdag i mars och avslutades med Beethovens fjärde symfoni. Efter detta har orkestern uppträtt på nätet i form av  småensembler i Impromptu-konserterna, samt på även andra sätt. Vi vill varmt tacka er för att så många av er har fortsatt att i dessa tider vara i distanskontakt med orkestern. Orkestern existerar för sin publik.

HSO förbereder sig för den kommande hösten. Det går ännu inte att säga något exakt om framtiden. Det kommer att ske förändringar i orkesterns planer och på grund av den rådande situationen lever alltjämt det tidigare förberedda programmet för säsongen 2020/2021. Vår uppgift är att främja Helsingfors levande musiktradition. Det gör vi genom att i första hand ta fasta på vår publiks och våra musikers säkerhet, välbefinnande och hälsa. Helsingfors stadsorkester fortsätter att spela på de sätt som situationen tillåter. Vi väntar på hösten och på att vi igen får hälsa er välkomna till musikupplevelser.

Må bra,

Susanna Mälkki,
chefdirigent

Aleksi Malmberg,
intendent

Konserter och biljettförsäljning

Höstsäsongens biljettförsäljning inleds vid en tidpunkt som meddelas senare. I augusti informerar vi i våra kanaler mera om den kommande säsongens program och biljettförsäljning. Information ges även i vårt elektroniska nyhetsbrev (på finska) som går att beställa från vår webbsajt. För våren 2020 utlösta säsongkortsplatser ändras automatiskt om till reservationer för vårsäsongen 2021.

 

HKO Screen - En konsertkväll i hemmasoffan

HSO:s direktsändningar hämtar stadsorkesterns konserter till din hemsoffa: du kan se och höra konserten streamad på nätet. HKO Screen-konserterna finns att se på nätet även efter att direktsändningen har avslutats. Förutom konserter innehåller appen artistintervjuer och aktuella dokumentärer.
helsinginkaupunginorkesteri.fi/hko-screen

 

HKO Screen - mobil-appen

Orkestern är alltid med dig! HKO Screen - mobil-appen hämtar orkesterns konserter och annat streamat innehåll direkt till din smartenhet:

*se och hör nätsändningar live
*återvänd till konsertinspelningar
*bekanta dig med artistgästernas intervjuer
*använd dig av i förväg skapade spellistor

Appen är kostnadsfri och kan laddas ner på Android- och iOS-apparater.

helsinginkaupunginorkesteri.fi/hko-screen-sovellus

 

Lär dig lyssna på klassiskt!

Lär dig lyssna på klassiskt! är en näthelhet med ett rikt material avsett att fördjupa din lyssnarupplevelse. Hur låter musikens olika epoker? Vilka roller har de olika instrumentgruppen i en orkester? Och vad allt går att finna i kompositionernas fruktkorg… Välkommen på en musikresa!

helsinginkaupunginorkesteri.fi/opi-kuuntelemaan-klassista

 

Det händer i sociala medier

De nyaste nyheterna och klangerna från övningsrummen, trudelutter på nära håll…  I orkesterns kanaler i sociala medier får du höra musikernas hälsningar och finner rykande färsk information.  


Facebook: @helsinkiphilharmonic
Twitter: @HelsinkiPhil
Instagram: helsinkiphilharmonic
YouTube: HelsinkiPhilharmonic
Vimeo: Helsinki Philharmonic
Soundcloud: Helsinki Philharmonic

 

Fadderbarn 2020

Helsingfors stadsorkester bjuder in alla i Helsingfors år 2020 födda barn att bli orkesterns fadderbarn. En inbjudan skickas ut via barnrådgivningen och kan accepteras på adressen kummilapset.hel.fi

Fadderbarnsverksamheten har som mål att, väcka kärlek till musik och musicerande, erbjuda familjerna en upplevelse som de kan dela, stöda barnets musikaliska och motoriska utvecklingsstadier.

Under det första året bjuder Helsingfors stadsorkester sina fadderbarn till mindre konserter runtom Helsingfors; vi sjunger och spelar för och med babyn. Senare inbjuds fadderbarnen två gånger i året till stadsorkesterns hemsal i Musikhuset, ända tills barnen inleder sin skolgång. Att delta i konserterna är för familjen helt gratis.

Helsingfors stadsorkesters Fadderbarn 2020 utgör en del av Kulturens fadderbarn-programmet som får understöd av Jane och Aatos Erkkos stiftelse.