article-image

Möten-klubbens program för september och oktober

Klubben utgör en arena för kreativa idéer och överraskande möten. I klubben uppträder HSO:s musiker tillsammans med sina vänner. Fritt inträde - välkommen! Programmet inleds kl. 21.

All’orizzonte il mare – bortom havets horisont  

fre 11.9.2020 kl. 21 Musikhuset, Nedre foajén  
 
Meeri Pulakka, sopran  
Elisa Rusi, violin 
Martta Wahlberg, altviolin  
Lauri Kankkunen, cello  
Tuomo Matero, kontrabas 
Marko Hilpo, piano  
 
Kontrabasist Tuomo Matero har format ett program som kombinerar italiensk kontrabas- och kammarmusik med dikter om havet. Vi får höra berättelser om hav, resor, drömmar, liv och död.  

 

*** 

La Musica 

fre 9.10.2020 kl 21 Helsingfors centrumbibliotek Ode

Anneliina Rif, sopraano  
Linda Hedlund, barockviolin  
Assi Karttunen, cembalo 

Sopranen Anneliina Rif, violinisten Linda Hedlund (HPO) och cembalisten Assi Karttunen har planerat en konsert med poetiska element som bygger på tidig italiensk musik. Programmet återspeglar barocktiden och tar fram frågor som vi delar med människor som levde för mer än 300 år sedan. Det är möten som handlar om musik, kärlek, ensamhet och den individuella friheten. 

Programet innehåller Claudio Monteveris La Musica - sats från Orfeo och Girolamo Frescobaldis Toccata Settima och arian Così mi disprezzate, därtill hör vi bl.a. Giovanni Antonio Pandolfi Meallis verk för violin och cembalo. 

I tillställningen följer vi de föreskrifter som THL och UKM har gett för offentliga tillställningar. Vi ser till att det finns säkerhetsavstånd och att publiken har möjlighet att tvätta händerna samt använda desinfektionsmedel. Tillställningen har fritt inträde, men antal personer som kan vistas i utrymmet är begränsat i enlighet med föreskrifterna för säkerhetsavstånd. Var vänlig och kom på plats i tid för att se till att du ryms med.