article-image

Susanna Mälkki fortsätter som Helsingfors stadsorkesters chefdirigent

Susanna Mälkki fortsätter sitt arbete som Helsingfors stadsorkesters chefdirigent.

Susanna Mälkki fortsätter sitt arbete som Helsingfors stadsorkesters chefdirigent. I det treåriga kontrakt som trädde i kraft hösten 2016 ingick som en option att Mälkkis arbete med orkestern kan förlängas med ytterligare två år. Optionen tas i bruk och Mälkki fortsätter som orkesterns chefdirigent fram till våren 2021. 

Intendent Gita Kadambi berättar att hon är nöjd över att orkestern och dess chefdirigent i redan detta skede kan fortsätta en långsiktig planering av intressanta projekt. 

Kadambi konstaterar: ”Helsingfors stadsorkesters och Susanna Mälkkis alldeles utmärkt inledda samarbete förlängs nu på ett smidigt sätt med två säsonger till. Vår chefdirigents karriär upplever ett allt starkare internationellt uppsving, och samarbetet med stadsorkestern bär frukt som den inhemska publiken får njuta av.”

Chefdirigent Susanna Mälkki förväntar sig mycket av de kommande åren. 

”Jag gläder mig väldigt mycket över att tillsammans med orkestern få planera vår fortsatta musikaliska resa i form av konserter, turnéer och inspelningar. En rik repertoar och ett intimt samarbete ger storslagna förutsättningar för ett kontinuerligt, sofistikerat och djuplodande konstnärligt arbete”, berättar Mälkki.