Vappumatinea

Mon 01/05/2017 12:00 - 13:00
Liput: 32.50-7.50 €

Esittely

Vappuperinteistä musikaalisin, Helsingin kaupunginorkesterin vappumatinea marssittaa porilaisia ja tuuttaa Lohengrinia muiden suosikkien ohella jälleen!

Vuodesta 1883 lähtien on helsinkiläisperinteisiin kuulunut kaupunginorkesterin vappukonsertti. Tänä vuonna keväistä valkolakkimerta koristavat tupsulisäkkeet, sillä lavalle astelee aina energinen Polyteknikkojen kuoro!

Ohjelma:

Richard Wagner: Lohengrin, III näytöksen alkusoitto 
Johann Strauss Jr.: Kevään ääniä -valssi 
Selim Palmgren: Kevätunelmia, sarjasta Kuvia Suomesta 
Hans Christian Lumbye: Shampanja-galoppi
Kosti Kivilahti: Toimintamarssi mieskuorolle
Johann Strauss Jr.: Wein, Weib und Gesang, valssi 
Igor Stravinsky: Kevätuhri: fagottisoolo 
Pjotr Iljitš Tšaikovski: Vuodenajat: Toukokuu
Leonard Bernstein: Galoppi baletista Fancy Free 
Christian F. Kress: Porilaisten marssi (sov./arr. Robert Kajanus)

Polyteknikkojen Kuoro
Vuonna 1900 perustettu Polyteknikkojen Kuoro on yksi maamme merkittävimmistä mieskuoroista. PK tunnettiin aluksi Teknillisen korkeakoulun laulukuntana ja yhä edelleen sen laulajat nousevat Otaniemen teekkarien riveistä, mikä näkyy määrätietoisessa taiteellisessa toiminnassa sekä huumorintäytteisessä tekemisen meiningissä. Vuodesta 2013 kuoron taiteellisena johtajana on toiminut kuoronjohtaja Saara Aittakumpu.

PK esittää musiikkia monipuolisesti aina renessanssipolyfoniasta serenadeihin ja kirkkomusiikista mieskuoroinstrumentin kokeileville äärirajoille. Ohjelmistossa kuuluvat Suomen vahva kansallisromanttinen perinne, suuret orkesteriteokset sekä nykykuoromusiikki kaikessa moninaisuudessaan. PK myös aktiivisesti tilaa uutta musiikkia niin nousevilta nimiltä kuin eturivin nykysäveltäjiltä.

Taiteilijat

  • Jan Söderblom

    kapellimestari

  • Polyteknikkojen kuoro

    kuoro

Usein kysyttyä

Voinko ottaa orkesterista valokuvia?

Voit ottaa kuvia ennen konserttia ja konsertin jälkeen. Konsertin ajan toivomme sinun rentoutuvan kuuntelemaan soittoamme. Näin takaat työrauhan meille ja rauhallisen konserttielämyksen muille kuulijoille.

Mistä voin tilata väliaikatarjoilut?

Väliaikatarjoilut voi tilata Restel Tapahtumaravintoloiden myyntipalvelusta puhelimitse 0207624862 tai sähköpostilla ravintolat.musiikkitalo@restel.fi tai osoitteesta
http://shop.ravintolamaailma.fi/musiikkitalo. Huomioithan että yli 30 henkilön väliaikatarjoilujen tilaus myyntipalvelusta.

Kuinka pukeudun konserttiin?

Pukeudu niin, että viihdyt. Pukukoodi on vain orkesterilla.

Kuinka voin vaihtaa kausikorttipaikkani?

Kausikorttipaikan voi vaihtaa myynnin alkaessa ostamalla uuden kausikortin vapaana olevista paikoista. Lunastamatta jääneet paikat vapautetaan kertalippumyyntiin kausikorttimyynnin päätyttyä.

Minulla on kausikortti, mutta en pääse konserttiin, mitä teen?

Lipun voi luovuttaa ystävän käyttöön tai lahjoittaa musiikinopiskelijan käyttöön konserttipäivänä klo 15 mennessä p. 09 3102 2700 tai helsinki.philharmonic@hel.fi.