Basile Ausländer

Basile Ausländer

Soitinryhmä
Sello
Bio

Basile Ausländer syntyi Sveitsin Lausannessa vuonna 1996 ja aloitti sellonsoiton nuorella iällä. Hän suoritti solistin tutkinnon korkeimmilla arvosanoilla Haute Ecole de Musique de Lausannessa François Salquen ohjauksessa vuonna 2017. Sen jälkeen hän jatkoi opintojaan ja liittyi Marko Ylösen selloluokalle Sibelius-Akatemiaan, jolta hän valmistui vuonna 2021.

Basile on voittanut useita ensimmäisiä palkintoja Sveitsin kansallisissa kilpailuissa ja osallistunut lukuisiin kansainvälisiin kilpailuihin. Hänen monipuolinen muusikkoutensa tulee esiin hänen työskennellessään orkestereissa, kamarimusiikkikokoonpanoissa, nykymusiikin parissa ja crossover-yhtyeissä, ja hän on esiintynyt solistina jo 14-vuotiaasta lähtien. Basilella on soittanut monien ansioituneiden muusikoiden kanssa uransa aikana, ja hänet on kutsuttu soittamaan arvostettuihin orkestereihin ja yhtyeisiin, mukaan lukien Lausannen kamariorkesteri, Radion sinfoniaorkesteri, MusicAeterna-orkesteri ja CameratAmoyal-yhtye.

Tammikuusta 2022 lähtien Basile on ollut HKO:n sellosektion vakituinen soittaja. Vuonna 2023 hän toimi 1. soolosellistinä Orchestre National des Pays de la Loire -orkesterissa Nantesissa, ja hän soittaa myös 2. soolosellistinä Lausannen kamariorkesterissa. Basilen monipuolisuus muusikkona näkyy esimerkiksi hänen soittaessaan eri genrejen musiikkia mm. jazz ja crossover-yhtyeissä.