lasten musiikkipiiri

Kuule!

Musiikkitalon KUULE!-yleisötyö käynnistyi Taideyliopiston Sibelius-Akatemian, Radion sinfoniaorkesterin ja Helsingin kaupunginorkesterin yhteistyönä kun Musiikkitalo avattiin vuonna 2011.

Musiikkitalon KUULE! -yleisötyö käynnistyi Taideyliopiston Sibelius-Akatemian, Radion sinfoniaorkesterin ja Helsingin kaupunginorkesterin yhteistyönä kun Musiikkitalo avattiin vuonna 2011. KUULE! -yleisötyötä ovat mm. Sulasolin Helsingin piirin järjestämät kaikille avoimet yhteislaulutilaisuudet kerran kuussa sekä Tunne orkesterisi -yleisöluentosarja, jossa tutustutaan länsimaisen taide-elämän loistavaan saavutukseen – sinfoniaorkesteriin ja koko orkesterilaitokseen. 
Lisätietoa osoitteesta www.musiikkitalo.fi 

Musiikkitalon KUULE! -yleisötyötä on myös Kuule, minä sävellän!, jossa pääkaupunkiseudulla asuvat lapset ja nuoret pääsevät säveltämään ammattilaisten ohjauksessa. Toiminnan keskeinen ajatus on toteuttaa jokaisen lapsen ja nuoren musiikillinen visio sellaisenaan. Musiikin eri elementteihin tutustutaan leikin ja musiikillisen keksimisen avulla. Seuraavaksi tutustutaan orkesterisoittimiin ja kuunnellaan, miltä omat sävellysluonnokset kuulostavat oikeilla soittimilla soitettuina. Lopuksi sävellykset kirjoitetaan nuoteiksi ohjaajien avustuksella orkesterimuusikoita varten konsertissa esitettäväksi. 
www.kuuleminasavellan.fi