Musiikkitalo

Musiikkitalo

Varmistathan ajankohtaiset ohjeet osoitteesta www.musiikkitalo.fi
 

Mannerheimintien peruskorjaus on alkanut maanantaina 6.3.2023 Postikadun ja Runeberginkadun välisellä katuosuudella. 

Työmaa-alue ulottuu Kiasmalta Oopperalle. Remontoitavan katuosuuden peruskorjauksen arvioidaan kestävän noin puolitoista vuotta eli syyskuuhun 2024, minkä jälkeen työmaa siirtyy pohjoisemmaksi Oopperan ja Reijolankadun välille. Remontti tulee hankaloittamaan kulkua Musiikkitalolle Mannerheimintien suunnasta. Raitiolinjat 4 ja 10 sekä bussilinjat 63, 212, 213 ja 400 ovat siirtyneet kulkemaan Runeberginkatua Mannerheimintien sijaan.

Varmistathan ajankohtaiset tiedot ennen saapumistasi tietyömaan virallisesta tiedotuskanavasta.

Älä tule Musiikkitaloon sairaana

Jääthän kotiin pienestäkin flunssaoireilusta. Mikäli koet itsesi sairaaksi konserttipäivänä, voit antaa lippusi ystävän tai sukulaisen käyttöön tai lahjoittaa sen musiikinopiskelijoille tästä linkistä.

Huolehdi käsihygieniasta

Käytä käsiendesinfiointiautomaatteja heti sisäänkäyntien yhteydessä. Seuraa opasteita lähimmälle käsienpesupisteelle. Muista myös yskiä oikeaoppisesti hihaan tai kertakäyttöiseen nenäliinaan.

Ulkovaatteet jätetään naulakkoon

Kaikki päällysvaatteet ja kantamukset on jätettävä naulakkoon. Naulakkomaksu sisältyy lipun palvelumaksuun.

Saavu ajoissa

 Varaathan saapumiseen riittävästi aikaa.

Väliaikatarjoilut

Väliaikatarjoilut kruunaavat konserttielämyksen. Tarjoiluissamme panostamme kotimaisuuteen ja laatuun.  Suosittelemme tilaamaan konserttien väliaikatarjoilut etukäteen, jolloin voit valita laajemmasta valikoimasta, ja tarjoilut katetaan valmiiksi lämpiöön.

Teethän sähköisen sekä sähköpostilla lähetettävän ennakkotilauksen viimeistään edellisenä arkipäivänä kello 12.00 ennen tapahtuman alkua.

Tilaa tarjoilut ennakkoon

  • Verkosta
  • Sähköpostitse arkisin kello 9.00–16.00 välillä: valiaikatarjoilut@musiikkitalo.fi
  • Musiikkitalosta väliaikatarjoilujen tilauspisteeltä ennen konserttia. Tilauspisteellä maksutapana käy vain korttimaksu. Kahvilapisteellä voi maksaa sekä kortilla että käteisellä.

MUSIIKKITALON KONSERTTISALIN ISTUINPAIKKAKARTTA

Musiikkitalon konserttisali

Saavutettavuus

Saattoliikenne

Liikuntarajoitteisten saattoliikenteessä käytetään Kansalaistorin puoleista sisäänkäyntiä. Lähimmät paikat invapysäköintiin sijaitsevat Aimo Park Finlandia -pysäköintihallin alimmalla tasolta, josta on hissiyhteys Pääaulaan. 

Kynnyksettömyys

Musiikkitalo on kynnyksetön ja liikkumisesteetön. Kaikkiin talon kerroksiin pääsee hissillä. Musiikkitalon infosta voi lainata pyörätuolin, ja kaikissa kerroksissa on esteettömät WC-tilat. Opasteet ja porraskaiteet ovat kohomerkittyjä, ja lattioissa on ohjauslistat.

Induktiosilmukat

Konserttisalissa on kiinteät induktiot permannon katsomoissa C, S, N ja T. Muihin katsomoihin ja kaikkiin muihin saleihin saat henkilökohtaisen induktiosilmukan lainaksi Musiikkitalon info-pisteeltä. Laitteesta tulee valita oikea sali. Info-piste opastaa tarvittaessa.

Avustajat konserteissa ja tapahtumissa

Musiikkitalon päätoimijoiden Helsingin kaupunginorkesterin, Radion sinfoniaorkesterin ja Taideyliopiston Sibelius-Akatemian konsertteihin on saatavissa veloituksettomia avustajapaikkoja. 

Opas- ja avustajakoirat

Olet tervetullut Musiikkitaloon opas- tai avustajakoiran kanssa! Voit viedä koiran saliin, mutta halutessasi voit jättää koiran konsertin ajaksi odottamaan opaskoiraparkkiimme, joka sijaitsee pääaulassa.

Sanakartat, selkokieliset esitteet ja kuvakommunikaatiotaulut

Musiikkitalon sanakartat kuvailevat sanallisesti tärkeimmät reitit Musiikkitaloon saavuttaessa sekä aulatiloissa liikuttaessa.

Konserttivierailun tukena voit käyttää myös selkokielistä esitettä ja Konsertissa Musiikkitalossa -verkkokirjaa

Voit ladata mukaasi kuvakommunikaatiotaulut. Musiikkitalon Info-pisteellä on myös viisi lainattavaa kuvakommunikaatiotaulua.

Hajusteettomuus 

Ohjeistamme kävijöitämme välttämään voimakkaasti tuoksuvien tuotteiden käyttöä ja näin ottamaan huomioon astmasta ja hajusteyliherkkyydestä kärsivät.