HKO SCREEN

Etkö pääse orkesterin luo? Päästä orkesteri luoksesi. Katso suora verkkolähetys tai tallenne.

Tulossa

Teheranissa syntynyt säveltäjä Behzad Ranjbaran on kotiutunut New Yorkiin ja opettaa musiikinteoriaa Juilliard School of Musicissa. Häntä inspiroivat persialaisen musiikin, kirjallisuuden ja historian rikkaat kerrostumat. Ikuisuuden laulut on koristeltu vokaaliornamentein ja -spiraalein. Kapellimestari Miguel Harth-Bedoyan tuomisina on myös intialaisin, perulaisin ja espanjalaisin maustein ryyditettyä musiikkia. 

Pe 29/01/2021 - 19:00

KONSERTTI-ILTA KOTISOHVALLA 

HKO:n suorat verkkolähetykset tuovat kaupunginorkesterin konsertin kotisohvalle: vaikka et pääsisi paikalle Musiikkitaloon, voit katsella ja kuunnella konsertin netissä.
Illan tunnelmaan virittäydytään Ennakkoluulijoiden seurassa ennen konserttia. Väliajalla tavataan lisää kiinnostavia vieraita ja kuullaan tarinoita konsertin kulisseista.

Tallenteet

Beethoven, Bottesini & Mustonen - Helsingin kaupunginorkesterin muusikoiden kamarimusiikkikonsertti

Pe 29/05/2020 - 19:00

Intohimon aaltojen riuduttama Taiteilija virkoaa henkiin Léliona teoksessa, jonka Berlioz sävelsi Fantastisen sinfoniansa jatko-osaksi. Teokset kuullaan säveltäjän tarkoittamana parina Suomessa nyt ensimmäistä kertaa.

To 27/02/2020 - 19:00

Tšaikovski matkusti veljensä Modestin kanssa Roomaan vuonna 1880 ja inspiroitui kaupungin äänimaailmasta. Ottorino Respighi sovitti Rooman suihkulähteiden värikimalluksen sävelrunoksi muutamia vuosikymmeniä myöhemmin.

Alkuperäisversioina kuultavien Sibeliuksen Humoreskien kantaesityksestä on kulunut sata vuotta. 150 vuotta sitten syntyneen Armas Järnefeltin Juhla-alkusoitto kajahtaa ensi kerran sitten vuoden 1902.

Mikä yhdistää Helsingin kaupunginorkesteria ja musiikkiluokkien oppilaita? Juniorikonsertti tietenkin! Tänä vuonna on myös syytä juhlaan, sillä riemukas konserttikokonaisuus järjestetään nyt kymmenennen kerran. 

HKO Screen Guest

Arkistojen aarteita

HKO Screen Guest

Keskusteluja

HKO Screen Guest

Kurkista kulisseihin

HKO Screen Guest

Ylikapellimestari Susanna Mälkki

HKO Screen Guest

HKO Screen -sovellus

HKO Screen -mobiilisovellus tuo orkesterin verkkoon striimattavat konsertit älylaitteisiin.

Kuuntele orkesterin soittolistoja Spotifyssa

Soittolistoja konserttien teoksista ja orkesterin suosikkeja. Löydät meidät Spotifysta käyttäjänimellä helsinkiphilharmonic. ​

Katso orkesterin YouTube-kanavaa

Konserttitallenteita, haastatteluja, takahuonetunnelmia.

Katso orkesterin Vimeo-kanavaa

Konserttitallenteita, haastatteluja, takahuonetunnelmia.

Opi kuuntelemaan klassista!

Kiinnostaako klassinen musiikki ja kaipaat avaimia kuuntelukokemuksesi avartamiseen? Tervetuloa musiikkimatkalle!