Varjoja, kaikuja

HKO:n muusikoiden ja Raekallio Corp:in tanssijoiden laboratorio: Varjoja, kaikuja

Helsingin kaupunginorkesterin muusikoiden ja Raekallio Corp:in tanssijoiden kolmen viikon yhteistyöjakso huipentuu perjantaina 12.4. klo 19 KokoTeatterissa esitettävään Varjoja, kaikuja -teokseen. Jakson aikana seitsemän muusikkoa ja neljä tanssijaa jakavat osaamistaan ja kehittävät yhteistä kuuntelua ja kehollista havainnointia.

Varjoja, kaikuja -teos tekee näkyväksi ja kuuluvaksi ajatuksia, kokemuksia ja sisäisiä maailmoja, joita yhteistyömme tuo esiin, projektia vetävä ohjaaja-koreografi Valtteri Raekallio sanoo.

Kolmen viikon aikana tanssijat ja muusikot soittavat, liikkuvat ja keskustelevat toistensa kanssa. He etsivät yhteiseen liikkumisen ja erilaisten havainto-, assosiaatio- ja improvisaatioharjoitteiden kautta työkaluja ”keholliseen virittäytymiseen” samassa tilassa olevien ihmisten kanssa. Työn tavoitteena on pyrkiä vuoropuheluun, yhteiseen olemiseen ja osallistumiseen. 

Työskentelyn pohjalle tanssijat ovat harjoitelleet lyhyitä tanssifragmentteja ja muusikot taas musiikkikappaleita. 

– Ne muodostavat kevyen ”luurangon”, jonka ympärille esitys rakentuu, Raekallio kuvailee.

– Olen erittäin innostunut tästä yhteistyömahdollisuudesta! Uskon, että yhdessä luomme mielenkiintoisia ajatuksia, taiteiden välisiä ristivalotuksia ja uusia työkaluja, jotka laajentavat ymmärrystämme omasta työstämme.

Helsingin kaupunginorkesterista mukana ovat muusikot Teija Kivinen, viulu, Satu Savioja, viulu, Atte Kilpeläinen, alttoviulu, Ulla Knuuttila, alttoviulu, Lotta Poijärvi-Suomalainen, alttoviulu, Mariette Reefman, alttoviulu ja Tuomo Matero, kontrabasso. 

Raekallio Corp:ista mukana ovat tanssijat Annamari Keskinen, Natasha Lommi, Elke Schroeder ja Eero Vesterinen. Varjoja, kaikuja -teoksen valosuunnittelusta vastaa Jukka Huitila. Työryhmään kuuluvat Raekallio Corp:ista myös markkinointi ja viestintävastaava Katerina Torp, tuotantokoordinaattori Katri Koivuneva, ja Thomas Freundlich, graafinen suunnittelija ja videokuvaaja. 

Varjoja, kaikuja -teos perjantaina 12.4.klo 19 KokoTeatterissa (Hämeentie 3, 00530 Helsinki). Liput 10 € täältä. Esityksen jälkeen yleisö on tervetullut tapaamaan työryhmää ja keskustelemaan taiteiden välisestä yhteistyöstä.