Susanna Mälkki

HKO soittaa poikkeuksellisen syyskauden

Konsertteja myös päivällä, kamarimusiikkia kotikaupungin kaikissa kirjastoissa ja uutuuskoreografiat mm. Tero Saariselta ja Sonya Lindforsilta.

Helsingin kaupunginorkesteri käynnistää toimintansa syyskauden alussa sinfoniettakokoonpanossaAlkusyksyn aikana HKO soittaa Musiikkitalossa neljä eri ohjelmistokokonaisuuttajotka valmistetaan tavallista pidempinä kahden viikon periodeina. Kukiohjelma esitetään konserttiviikon aikana 3-4 kertaa  uutuutena ovat paljon toivotut alkuiltapäivään sijoittuvat päiväkonsertit. Orkesteri julkistaa toistaiseksi vain syys- ja lokakuun ohjelmiston. 

Konserttien kapellimestareina ovat orkesterin ylikapellimestari Susanna Mälkki sekä musiikin kansainväliset moniosaajat Nathalie Stutzmann ja Pekka Kuusisto. Orkesterin solisteina esiintyvät viulisti Elina Vähälä sekä pianisti Janne Mertanen. Harvoin esitetyn Sibeliuksen Skogsrået-melodraaman lausuRabbe Smedlund.  

Ylikapellimestari Susanna Mälkki kertoo orkesterin odottavan syyskauden alkamista innolla. "Olemme suorastaan malttamattomia päästessämme taas soittamaan yhdessä ja toivottamaan yleisön tervetulleeksi takaisin Musiikkitaloon. Palaamme alkusyksystä HKO:n juurille soittaen tavallista pienemmällä kokoonpanolla – Kajanuksen orkesterissahan oli 36 soittajaa. Tutkimme musiikin ja liikkeen vuorovaikutusta upouusilla tanssiteoksilla ja yhdistämme tuttuun tapaan uutta ja vanhaa." 

Jokaisessa syys-lokakuun konsertissa nähdään uutuuskoreografiakun muusikko ja tanssija luovat yhteisen duettoteoksenUusista koreografioista vastaavat Tero Saarinen, Sonya Lindfors, Auri Ahola ja Natasha Lommi. Kunkin konserttiperiodin viimeinen konsertti nähdään suoranHKO Screen -verkkolähetyksenä orkesterin verkkosivuilla ja mobiilisovelluksessa. Konserteista kaksi kuullaan suorana lähetyksenä Yle Radio 1:ssä. 

 

Kirjastokiertue starttaa syyskuussa  

Musiikkitalon konserttien ohella orkesterin syyskauteen kuuluu runsas kamarimusiikkitarjonta kulttuurikeskuksissa ja kirkoissa eri puolilla HelsinkiäSyyskuun alussa käynnistyvän kirjastokiertueen aikana luvassa on noin puolen tunnin musiikkihetki klo 12 jokaisena arkipäivänä jossain Helsingin kirjastoistaaina lokakuun loppupuolelle saakkaKirjastokiertueen aikana orkesterin muusikot vierailevat kaikissa 37:ssa lähikirjastossa sekä kirjastoautossa. Kirjastokohtainen aikatauljulkaistaan elokuun aikana osoitteessa helmet.fi ja helsinginkaupunginorkesteri.fi  

 

Lipunmyynti ja ohjeet turvalliseen konserttikäyntiin 

Syys-lokakuun konserttien kesto Musiikkitalossa on reilun tunnin, eikä niissä ole väliaikaa. Lipunmyynti käynnistyy tiistaina 11.8. Kuhunkin konserttiin on toistaiseksi myynnissä n. 400 kertalippua, paikat on sijoiteltu konserttisaliin voimassa olevat turvavälimääräykset huomioiden. Mikäli turvamääräykset sallivat, saliin myydään syksyn aikana lisää paikkojajotka sijoitellaan mahdollisesti aiemmin myytyjen väliin.  

Syyskauden kaikkiin konsertteihin on myynnissä ainoastaan kertalippuja, kevätkaudella 2020 varattuina olleet kausikorttipaikat on siirretty automaattisesti kevätkaudelle 2021. Marras-joulukuun ohjelmisto julkaistaan myöhemmin syksyllä.

Konserttiliput ovat myynnissä Ticketmasterissa, p. 0600 10 800 (1,98 e/min+pvm), www.ticketmaster.fi/hko (suosittelemme lippujen ostamista verkosta). 

Ohjeet turvalliseen konserttivierailuun on koostettu verkkosivuillewww.helsinginkaupunginorkesteri.fi/musiikkitalo 

 

Konsertit Musiikkitalossa syys-lokakuussa 2020 

Yhdessä

ti 8.9. klo 18 
to 10.9. klo 12.00 
to 10.9. klo 15.00 
pe 11.9. klo 19.00 (HKO Screen -verkkolähetys) 

Susanna Mälkki, kapellimestari 
Rabbe Smedlund, lausuja 
Jenny Villanen, huilu 
Natasha Lommi, koreografia, tanssi 

Jean Sibelius: Impromptu 
Richard Strauss: Serenadi puhaltimille Es-duuri op. 7 
Jean Sibelius: Skogsrået op. 15melodraama 
Toru Takemitsu: Voice 
Sergei Prokofjev: Sinfonia nro 1 "Klassinen" 
Jean Sibelius: Cassazione op. 6 

** 

Vespers

ti 22.9. klo 18.00 
to 24.9. klo 12.00 
to 24.9. klo 15.00  
pe 25.9. klo 19.00 (HKO Screen -verkkolähetys, Yle Radio 1) 

Pekka Kuusisto, kapellimestari, viulu 
Elina Vähälä, viulu 
Sonya Lindfors, koreografia 

Missy Mazzoli: Vespers for Violin 
Anna ThorvaldsdottirHrím 
Wolfgang Amadeus Mozart: Divertimento D-duuri KV 136 
Sándor VeressQuattro Danze transilvane 
Magnus Lindberg: Viulukonsertto nro 1 

** 

Idylli

ti 6.10. klo 18.00 
to 8.10. klo 12.00 
pe 9.10. klo 19.00 (HKO Screen -verkkolähetys) 

Nathalie Stutzmann, kapellimestari 
Janne Mertanen, piano 
Atte Kilpeläinen, alttoviulu 
Auri Ahola, koreografia ja tanssi 

Richard Wagner: Siegfried-idylli 
Wolfgang Amadeus Mozart: Pianokonsertto nro 23 A-duuri 
Nico MuhlyÉtude 3 
Maurice Ravel: Couperinin hauta, orkesterisarja  

** 

Rakastava

ti 27.10. klo 13.00 
ke 28.10. klo 12.00 
ke 28.10. klo 19.00 
to 29.10. klo 19.00 (HKO Screen -verkkolähetys, Yle Radio 1) 

Susanna Mälkkikapellimestari 
Xavi Castelló Aràndiga, lyömäsoittimet 
Tero Saarinen, koreografia 
Oskari Kymäläinen, tanssi 

Gustav Mahler: Adagio sinfoniasta nro 10 (sovMichele Castelletti
Jean Sibelius: Rakastava, op. 14 
Iannis XenakisRebonds B 
Ludwig van Beethoven: Sinfonia nro 1