Sea of Music

Musiikin meri – musiikkiaiheinen ympäristöaloite 

Seitsemän orkesteria on yhdistänyt voimansa tarjotakseen nuorille yleisöilleen konsertteja ja muita sisältöjä, jotka liittyvät ympäristöteemaan. Orkesterit odottavat innolla vuorovaikutusta orkestereiden ja eri Itämeren ympäröivissä maissa asuvien lasten välillä. Idea aloitteen takana on: Rakastamme Itämerta – Pidetään siis siitä huolta! 

Helsingin kaupunginorkesterin ja Tukholman kuninkaallisen filharmonisen orkesterin aloitteestanyt alkuun seitsemän orkesteria tekee yhteistyötä kulttuurikasvatuksellisessa yleisötyössään. Aloite Musiikin meri kutsuu lapsia ja nuoria uppoutumaan musiikilliseen mereen – kuunnellen, laulaen, soittaen, tanssien, kirjoittaen – kokien olevansa musiikin kanssa kuin “kalat vedessä”.  

Yhteistyötä paikallisella ja kansainvälisellä tasolla 

 Musiikki ja luonto muodostavat yhteyden, joka kulkee kuin lanka läpi musiikin historian, erityisesti niiden säveltäjien musiikissa, jotka ovat kotoisin Itämeren rannoiltaVaikutteita voi kuulla NielseninSibeliuksen, GadenWeinberginPärtinMunktellin ja muilta säveltäjien teoksissa.  

Aloitteessa yhteistyötä tekevillä orkestereilla on vahva asiantuntemus yleisötyössä, jota tehdään tiiviissä yhteistyössä koulujen ja perheiden kanssa. Tämän työn kautta lapsille tarjoutuu mahdollisuus musisoida yhdessä orkestereiden kanssa, sekä tutkia musiikkia ja säveltää sitä. 

Itämeri yhdistää näitä seitsemää upeaa orkesteria; se yhdistää meitä ja yleisöjämme. Seuraavan kolmen vuoden aikana haluamme oppia toisiltamme, sekä tuottaa kiinnostavia uusia sisältöjä, jotka voimme jakaa yleisöillemmesanoo Annika Kukkonen Helsingin kaupunginorkesterista 

 Orkestereiden tavoitteena on työskennellä aloitteessa yhteistyössä paikallisten organisaatioiden ja yhteisöjen kanssa, joilla on asiantuntemus Itämerestä ja ympäristöstä. 

Vastuu yhteiskunnasta ja kauniista planeetastamme on nyt ajankohtaisempaa kuin koskaan. Meille on suuri kunnia tulevina vuosina tehdä yhteistyötä rakkaiden kollegoidemme kanssa Itämerta ympäröivistä maista ja sitä kautta kannustaa kaikkia entistä kestävämpään elämäntapaan rakkaan meremme ja tulevien sukupolvien vuoksi, toteaa Stefan Forsberg, Tukholman kuninkaallisen filharmonisen orkesteriKonserthuset Stockholmin toimitusjohtaja. 

Osallistuvat orkesterit: 

Helsingin kaupunginorkesteri (Suomi) 
Tukholman kuninkaallinen filharmoninen orkesteri (Ruotsi) 
Kööpenhaminan filharmonikot (Tanska) 
Viron kansallinen sinfoniaorkesteri (Viro) 
​​Latvian kansallisen sinfoniaorkesteri (Latvia) 
NDR Elbphilharmonie -orkesteri – NDR Discover Music! (Saksa)  
Szczecin filharmoninen orkesteri (Puola)