article-image

Soitto jatkuu syksyllä

Syys- ja lokakuun ohjelma julkaistaan elokuussa

Hyvä Helsingin kaupunginorkesterin ystävä,

Tämä kevät on ollut meille kaikille poikkeuksellinen, ja sen kaiut kuuluvat vielä pitkään.

Helsingin kaupunginorkesterin toistaiseksi viimeisin yleisökonsertti järjestettiin Musiikkitalossa maaliskuisena keskiviikkona, päättyen Beethovenin 4. sinfoniaan. Sen jälkeen orkesteri on esiintynyt pienkokoonpanoissa Impromptu-konsertein ja eri tavoin verkon välityksellä. Haluamme kiittää teitä lämpimästi siitä, että niin moni on ollut etäyhteydellä mukana orkesterin kanssa näinä aikoina. Orkesteri on olemassa yleisöään varten.

Tietämättä tarkasti miltä tulevaisuus näyttää, valmistaudumme HKO:ssa tulevaan syksyyn. Muutoksia myös orkesterin aiempiin suunnitelmiin on edessä, ja huolella valmisteltua kauden 2020/2021 ohjelmaa käydään uuden tilanteen valossa läpi. Tehtävämme on edistää elävää musiikkiperinnettä Helsingissä, ja teemme sen ottaen ensisijaisesti huomioon yleisömme ja muusikoidemme turvallisuuden, hyvinvoinnin ja terveyden.

Helsingin kaupunginorkesterin soitto jatkuu, tilanteen sallimilla tavoilla. Odotamme syksyä ja sitä, että voimme jälleen toivottaa teidät tervetulleiksi musiikin äärelle.

Voikaa hyvin.

Susanna Mälkki
ylikapellimestari     

Aleksi Malmberg
intendenttiKonsertit ja lipunmyynti

Syyskauden lipunmyynti käynnistyy myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.
Kerromme tulevan kauden ohjelmasta ja lipunmyynnistä lisää elokuussa kaikissa kanavissamme sekä sähköisessä uutiskirjeessä, jonka voi tilata verkkosivuiltamme. Kevääksi 2020 lunastettujen kausikorttien paikkavaraukset siirretään automaattisesti kevätkauden 2021 varauksiksi. Tilaa uutiskirje.

 
HKO Screen - orkesteri olohuoneessasi


Suorat HKO Screen -verkkolähetykset tuovat kaupunginorkesterin konsertin kotisohvalle: konserttejamme voi katsella ja kuunnella netissä. HKO Screen -konsertit ovat katsottavissa verkossa myös suoran lähetyksen jälkeen. Konserttien lisäksi saatavilla on taiteilijahaastatteluja ja ajankohtaisia dokumentteja. Katso ja kuuntele konserttitallenteita.


HKO Screen -mobiilisovellus

Orkesteri aina mukanasi! HKO Screen -mobiilisovellus tuo orkesterin verkkoon striimattavat konsertit ja muun sisällön älylaitteisiin:

*katso ja kuuntele suoria verkkolähetyksiä
*palaa konserttitaltiointeihin
*tutustu taiteilijavieraiden haastatteluihin
*käytä ennakkoon luotuja soittolistoja

Maksuton sovellus on saatavilla Android- ja iOS-laitteisiin. Lue lisää.


Opi kuuntelemaan klassista!

Opi kuuntelemaan klassista! -verkkokokonaisuus tarjoaa runsaasti materiaalia kuuntelukokemuksen syventämiseen. Miltä kuulostavat musiikin eri aikakaudet? Millaisia rooleja eri soitinryhmillä on orkesterissa? Entä mitä löytyykään sävellysten hedelmäkorista... Tervetuloa musiikkimatkalle! Tutustu verkkomateriaaliin.


Somessa soi

Uusimmat uutiset ja harmoniat harjoitushuoneista sekä legatot lähietäisyydeltä... Orkesterin sosiaalisen median kanavissa kuulet muusikoiden terveiset ja löydät tuoreet julkaisumme ensimmäisten joukossa.

Facebook: @helsinkiphilharmonic
Twitter: @HelsinkiPhil
Instagram: helsinkiphilharmonic
YouTube: HelsinkiPhilharmonic
Vimeo: Helsinki Philharmonic
Soundcloud: Helsinki Philharmonic
 
Kummilapset 2020

Helsingin kaupunginorkesteri kutsuu kummilapsikseen kaikki vuonna 2020 syntyvät helsinkiläislapset. Kutsu perheille välitetään neuvolan kautta ja sen voi ottaa vastaan osoitteessa kummilapset.hel.fi

Kummilapsitoiminnan tavoitteena on herättää rakkaus musiikkiin ja soittamiseen, tarjota perheille yhteinen kokemus sekä tukea lapsen kasvua ja kehitystä.

Ensimmäisenä vuonna orkesteri kutsuu kummilapset pienempiin konsertteihin eri puolilla Helsinkiä: soitamme ja laulamme vauvoille ja vauvojen kanssa. Myöhemmin kummilapset kutsutaan kaupunginorkesterin kotisaliin Musiikkitaloon kaksi kertaa vuodessa aina siihen asti kun lapset menevät kouluun. Osallistuminen konsertteihin ei maksa perheille mitään.

Helsingin kaupunginorkesterin Kummilapset 2020 on osa Kulttuurin kummilapset -ohjelmaa, jota tukee Jane ja Aatos Erkon säätiö.   

Tutustu 2012-2019 kummilapsiprojektiin.