Anna-Maija Korsimaa

Anna-Maija Korsimaa

Soitinryhmä
Klarinetti
Rooli
Es-klarinetti
Bio

Esiintyvän taiteilijan työ on monin tavoin vaativaa puuhaa, se vie niin fyysistä kuin henkistäkin energiaa. Toisaalta se myös antaa paljon, jokaisen konsertin jälkeen mielen valtaa ilo ja kiitollisuus siitä, että saa työkseen tehdä sitä mistä todella pitää!

Työn vastapainoksi harrastan neulontaa, patikointia, kuntosalia ja mökkeilyä. Myös elokuvat ja kirjallisuus ovat sydäntäni lähellä.

Hyvä yleisö, olemme täällä teitä varten. Toivottavasti viihdytte seurassamme!

Anna-Maija Korsimaa

Anna-Maija Korsimaa aloitti klarinetinsoiton harrastamisen Eurajoen Nuorisosoittokunnassa 9-vuotiaana. Hän aloitti varsinaisen soitonopiskelun Turun Konservatoriossa Seppo Salovaaran oppilaana vuonna 1977 ja jatkoi siellä ylioppilaaksi tuloon asti 1983. Sibelius-Akatemiassa hän opiskeli Reino Simolan oppilaana vuosina 1983–1991. Keväällä 1997 hänet promovoitiin priimusmaisteriksi Sibelius-Akatemian historian ensimmäisessä promootiossa.
Jatko-opintoja Korsimaa on suorittanut Pariisissa professori Guy Deplus'n ja Zürichissä professori Hans Rudolf Stalderin johdolla. Hän on osallistunut muun muassa Karl Leisterin, Alfred Prinzin ja John McCaw'n mestarikursseille.

Anna-Maija Korsimaan merkittävä kilpailumenestys alkoi voitosta alle 21-vuotiaille klarinetisteille järjestetystä kansallisesta Crusell-kilpailusta vuonna 1983. Kolme vuotta myöhemmin hän voitti saman kilpailun, joka nyt järjestettiin ilman yläikärajaa. Kansainvälinen ura alkoi vuonna 1986, kun Korsimaa voitti kansainvälisen Geneven musiikkikilpailun klarinettisarjan.
Vuonna 1987 menestys jatkui, kun hän voitti arvostetun ARD-kilpailun klarinettisarjan Münchenissä.
Anna-Maija Korsimaa valittiin Finland Festivals -ketjun Vuoden 1989 nuoreksi taiteilijaksi ja vuonna 1991 hänelle myönnettiin valtion 3-vuotinen taiteilija-apuraha.

Anna-Maija Korsimaa on esiintynyt useasti kaikkien merkittävimpien orkestereiden solistina (muun muassa HKO, RSO, Tampere Filharmonia, Turku Filharmonia, Sinfonia Lahti) ja kamarimuusikkona tärkeimmillä kotimaisilla festivaaleilla (mm. Helsingin Juhlaviikot, Kuhmo, Naantali, Turun musiikkijuhlat, Korsholma, Crusell-viikot). Hänellä on ollut runsaasti solisti- ja kamarimusiikkiesiintymisiä sekä resitaalikonsertteja kotimaan lisäksi muun muassa muissa Pohjoismaissa, Saksassa, Itävallassa, Sveitsissä, Italiassa, Venäjällä, Ranskassa ja Japanissa. Radio- ja televisionauhoituksia hän on tehnyt runsaasti erilaisissa kokoonpanoissa. 
Korsimaa on levyttänyt Crusellin musiikkia Osmo Vänskän johtaman Tapiola Sinfoniettan solistina ja Brahmsin klarinettisonaatit pianotaiteilija Marita Viitasalon kanssa sekä Schubertin musiikkia yhdessä sopraano Soile Isokosken  ja Marita Viitasalon kanssa.

Anna-Maija Korsimaa opetti Sibelius-Akatemiassa vuosina 1994–2011.
Hän on pitänyt klarinetinsoiton mestarikursseja Crusell-viikoilla Uudessakaupungissa vuosina 1999, 2003 ja 2005.

Anna-Maija Korsimaa toimi Helsingin kaupunginorkesterin klarinetin vuorottelevana äänenjohtajana vuosina 1985–2024 ja keväästä 2024 hän on toiminut klarinetinsoittajana erikoissoittimenaan es-klarinetti.