Anna Clyne

Residenssisäveltäjä

Anna Clyne, sesidenssisäveltäjä

Anna Clyne on lontoolaissyntyinen säveltäjä, joka on ollut kahdesti GRAMMY-ehdokkaana ja jota New York Times on kuvannut harvinaisen lahjakkaaksi,  epätavallisia metodeja käyttäväksi musiikintekijäksi. Clyne on yksi sukupolvensa kysytyimmistä säveltäjistä, ja hän tekee yhteistyötä koreografien, kuvataiteilijoiden ja muusikoiden kanssa.

Hänen teoksiaan ovat kantaesittäneet mm. klarinetisti Martin Fröst, saksofonisti Jess Gillam, viulisti Pekka Kuusisto ja sellisti Yo-Yo Ma. Clyne on tehnyt lukuisia tilaussävellyksiä mm. arvostetuille konserttitaloille (Carnegie Hall, Southbank Centre) sekä orkestereille (Baltimoren sinfoniaorkesteri, Los Angelesin ooppera, Houstonin baletti, Los Angelesin filharmonikot). Jousiorkesteriteos Within Her Arms oli New Yorkin filharmonikoiden kauden 2021-22 avausteos ja PIVOT puolestaan kuultiin vuoden 2021 Edinburghin kansainvälisen festivaalin avajaisissa.

Clyne on työskennellyt residenssisäveltäjänä Baltimoren sinfoniaorkesterissa, Berkeley Symphonyssa, Chicagon sinfoniaorkesterissa, Lontoon Philharmoniassa, L’Orchestre national d’Île-de-Francessa Pariisissa sekä Skotlannin kamariorkesterissa.

www.annaclyne.com
Facebook: annaclyne
Instagram: annaclynecomposer
Twitter: @annaclyne

Anna Clyne YouTube 
Anna Clyne Spotify