HKO Musiikkitalossa

HKO juhlii pyöreitä vuosia

140-vuotisjuhlan kunniaksi nuoret kuulijat pääsevät konsertteihin erikoishinnalla 

Helsingin orkesteriyhdistys soitti ensimmäisen konserttinsa tasan 140 vuotta sitten Robert Kajanuksen johdolla. Yliopiston juhlasalissa 3.10.1882 kuultu konsertti oli lähtölaukaus Helsingin kaupunginorkesterin toiminnalle. Ensimmäisen konsertin 140-vuotisjuhlaviikkoa vietetään 3.-9.10.2022.

Helsingin kaupunginorkesteri konsertoi juhlakaudella 102 muusikkonsa voimalla niin kotisalissaan Musiikkitalossa kuin kaupunginkirjastoissa järjestettävissä maksuttomissa kamarimusiikkikonserteissa. HKO tarjoaa koko juhlakauden 2022-2023 ajan 15-25 -vuotiaille lippuja Musiikkitalossa kuultaviin konsertteihinsa kahden euron hintaan. Liput tulevat myyntiin kunkin konserttiviikon maanantaina, ja niitä on saatavilla niin kauan kun konsertissa on tilaa. 

"Nuoret ja nuoret aikuiset ovat yksi korona-ajasta eniten kärsineistä ryhmistä. Helsingin kaupunginorkesteri panostaa juhlakaudellaan erityisesti nuorten ja nuorten aikuisten osallisuuden tukemiseen tarjoamalla syys- ja kevätkauden konsertteihin erikoishintaisen pääsylipun. HKO:n perustaja Robert Kajanuskin oli 25-vuotias nuorukainen kootessaan orkesterin Helsinkiin", kertoo orkesterin intendentti Aleksi Malmberg. 

Lokakuun alussa ilmestyy myös ensimmäinen jakso kuukausittain julkaistavasta podcastista, jota luotsaavat musiikkitoimittaja Jaani Länsiö ja säveltäjä-kapellimestari Satu Simola. Ensimmäisessä jaksossa toimittajat listaavat suosikkihetkiään kaupunginorkesterin historiasta. Tulevissa jaksoissa vieraina on mm. orkesterin muusikoita, yleisöä ja jäähyväiskauttaan HKO:ssa johtava ylikapellimestari Susanna Mälkki. Podcastia voi kuunnella Soundcloudissa: https://soundcloud.com/helsinkiphilharmonic 

Toukokuussa 2023 Helsingin kaupunginorkesteri toivottaa tervetulleeksi juhlakonserttiin, jossa kuullaan täsmälleen sama ohjelma kuin 140 vuotta sitten Filharmonisen seuran orkesterin ensimmäisessä konsertissa lokakuussa 1882. Kajanuksen tilalla kapellimestarina on John Storgårds, konserttimestari Sattlerin korvaa konserttimestari Kauppinen. Kertaliput konserttiin ovat myynnissä 9.12. alkaen. 

Lipputarjouksia 140-vuotisjuhlaviikolla 

140-vuotisjuhlaviikon 3.-9.10. aikana ostetuista lipuista on tarjolla myös erityisetuja. 

Itämeri-teemainen Baltic-lastenkonsertti kannustaa meitä pitämään parempaa huolta yhteisestä merestämme. 28.10. kuultavan konsertin johtaa Kristian Sallinen ja juontaa Eija Ahvo. Kaikki liput Baltic-konserttiin maksavat 5 euroa, kun ne lunastetaan 3.-9.10.2022. 

Kaikkiin HKO:n syyskauden konsertteihin on saatavilla lippuja 20 %:n alennuksella. Etuhintaiset liput ovat myynnissä lippukaupoissa ja verkkokaupassa 3.-9.10.2022. 

** 

Lisätietoa ohjelmistosta: www.helsinginkaupunginorkesteri.fi 
Liput Musiikkitalon ja Ticketmasterin lippukaupoista sekä verkkokaupasta: www.ticketmaster.fi/hko