HKO & Susanna Mälkki Musiikkitalossa credit Maarit Kytöharju

Kertaliput keväälle myynnissä nyt

Helsingin kaupunginorkesterin konserttikauden teemana on Suomi ja suomalainen musiikki. 

Filharmonisen seuran orkesteri, joka nykyään tunnetaan nimellä Helsingin kaupunginorkesteri, soitti ensimmäisen konserttinsa lokakuussa 1882. Toukokuinen juhlakonsertti on ohjelmaltaan toisinto 140 vuotta sitten kuullusta ensikonsertista. 

Poimintoja kevätkauden aikana HKO:ta johtavista kapellimestareista ovat mm. Pietari Inkinen, Sakari Oramo, Dima Slobodeniouk, Hannu Lintu ja Paolo Bortolameolli. . Myös solistien kaarti on nimekäs: viulumaailman huipulta vieraiksi saapuvat Isabelle Faust, Alina Ibragimova ja Tobias Feldmann,  mezzosopraano Katarina Karnéus tulkitsee Mahlerin Rückert-laulut ja Kit Armstrong soittaa Beethovenin toisen pianokonserton solistina.

Helsingin kaupunginorkesteri, Sibeliuksen oma orkesteri, on kantaesittänyt valtaosan säveltäjämestarin suurista orkesteriteoksista. Monimuotoisella suomalaisella kevätkaudella kuuluvat paitsi Sibelius, myös Ann-Elise Hannikainen, Esa-Pekka Salonen, Kaija Saariaho, Einojuhani Rautavaara, Leevi Madetoja ja Sebastian Hilli. Kantaesityksensä kevätkauden aikana saavat Jukka Linkolan ja Minna Leinosen sävellykset.

Susanna Mälkki päättää vaikuttavia konsertteja, palkittuja levytyksiä ja maineikkaisiin konserttitaloihin kohdistuneita vierailuja sisältäneen ylikapellimestarikautensa HKO:ssa juhlavasti. Toukokuun alussa orkesteri suuntaa konsertoimaan Yhdysvaltoihin: Carnegie Hallissa New Yorkissa kuullaan Sibeliusta ja Saariahoa. Musiikkitalon konserteissa touko-kesäkuun taitteessa Mälkki johtaa Mahlerin kolmannen sinfonian. Mälkin ylikapellimestarikauden aikana ohjelmiston teemoja ovat olleet Ranska, saksankielinen kulttuuri, Anglo-Amerikka, Italia, Aasia sekä sydän-Euroopan slaavilaiset maat.

”Tällä kaudella katseemme ja korvamme kääntyvät erityisesti koto-Suomeen. Vaikka HKO onkin Sibelius-orkesteri, suomalainen musiikki on paljon muutakin. Tämän vuoden ohjelmisto tarjoaa siitä yhden kattauksen, ja toivon, että tulevat vuodet täydentävät suomalaisen musiikin monimuotoisuutta edelleen niin upouuden kuin vanhemmankin musiikin kautta. Kun nyt kauden 2022–23 myötä päätän kauteni Helsingin kaupunginorkesterin ylikapellimestarina, tunnen suurta iloa ja ylpeyttä orkesterin nykyisestä kukoistuksesta ja sen merkittävästä paikasta Suomen musiikkielämässä”, kertoo Mälkki.

Linkki konserttikalenteriin.

Lipunmyynti: Kertalippujen myynti alkaa 9.12. klo 9 ja kenraaliharjoituslippujen myynti alkaa 13.12. klo 9.