Kausi 24-25 tiedote

Syksyn konserttiliput ovat nyt myynnissä

Konserttikausi käynnistyy syyskuun alussa avajaiskonsertilla, jossa Helsingin kaupunginorkesteria johtaa kolme kapellimestaria samaan aikaan. 

Perjantaina 6.9. kuultavan Hymni orkesterille -avajaiskonsertin kapellimestareina toimivat ylikapellimestari Jukka-Pekka Saraste, päävierailija Pekka Kuusisto ja kauden 2024–2025 residenssisäveltäjä Samy Moussa. Konsertissa kuullaan Suomen ensiesityksinä Samy Moussan Adgilis Deda – Hymn for Orchestra ja Daníel Bjarnasonin From Space I Saw Earth, jonka johtaa taiteellinen johtotiimi yhdessä. Aiemmin ilmoitun ohjelman lisäksi sopraano Aphrodite Patoulidou avaa konsertin yhdessä Pekka Kuusiston kanssa. He esittävät Kaija Saariahon duon Changing Light viululle ja laululle. Konsertin päättää Johannes Brahmsin Sinfonia nro 1 ylikapellimestari Sarasteen johtamana.

Päiväsaikaan soivat Matinea-konsertit saavat jatkoa myös tällä konserttikaudella. Tunnin mittaiset, väliajattomat konsertit soivat perjantaisin klo 12 ja klo 19. Perjantaina 20.9. ohjelmassa on Jennifer Higdonin blue cathedral ja Hector Berlioz’n Fantastinen sinfonia. Konsertit johtaa Tomas Djupsjöbacka

Syksyn muita kapellimestarivieraita ovat muun muassa emeritusylikapellimestari Susanna Mälkki, Simon Crawford-Phillips, Anna-Maria Helsing, Kristian Sallinen ja Nathalie Stutzmann. Kausi päättyy Haydnin Luomiseen, jonka johtaa Thomas Hengelbrock

Kauden solistivieraita ovat muun muassa pianisti Yefim Bronfman, viulisti Karen Gomyo, sellisti Senja Rummukainen, baritoni Christian Gerhaher sekä pianisti Nelson Goerner, joka lähtee orkesterin solistiksi myös kiertueelle Espanjaan 10.–15.11.  Kiertueella solisteina ovat myös viulisti Jan Söderblom ja huilisti Niamh McKenna orkesterin omista riveistä.

Syyskaudella kuullaan muitakin orkesterin omistakin riveistä tulevia solisteja, kun ohjelmassa on W. A. Mozartin Sinfonia concertante neljälle puhaltajalle. Teos on ohjelmassa ilman kapellimestaria soitettavalla kotikaupunkikiertueella. Koko kaupungin orkesteri -konsertit kuullaan 29.10.–1.11. Vuotalossa, Paavalinkirkossa ja Musiikkitalossa.

Edullisia lippuja nuorille ja nuorille aikuisille

Konserttilippuja voi ostaa orkesterin verkkosivuilta, Musiikkitalon lipunmyyntipisteestä tai puhelinpalvelusta.  Konserttiliput tulevat myyntiin tiistaina 13.8. klo 9 ja kenraaliharjoitusten liput torstaina 15.8. klo 9. 

Lipunmyyntipiste on auki arkisin klo 13–18 ja tuntia ennen konserttia. Lipunmyynnin puhelinpalvelu palvelee arkisin 9–15 numerossa 0600 411 101 (0,99 €/min + pvm/mpm).

HKO tarjoaa koko kauden 2024–2025 ajan 15–25-vuotiaille lippuja Musiikkitalossa kuultaviin konsertteihinsa 3,5 euron hintaan. Tavoitteena on tukea nuorten ja nuorten aikuisten osallisuutta sekä edistää konserttien taloudellista saavutettavuutta. 15–25-vuotiaille suunnatut 3,5 euron hintaiset tulevat myyntiin viikkoa ennen kutakin konserttia, ja niitä on saatavilla niin kauan kuin konsertissa on tilaa.