Tiedote mahdollisesta altistumisesta koronavirukselle

Tiedote mahdollisesta altistumisesta koronavirukselle Helsingin kaupunginorkesterin konsertissa

Musiikkitalon suuressa salissa 24.11.2021klo 19.00–21.15 olleella henkilöllä on myöhemmin todettu koronavirustartunta.

Ko. paikassa samaan aikaan olleet henkilöt ovat mahdollisesti altistuneet koronavirustartunnalle ja heitä kehotetaan tarkkailemaan vointiaan tarkasti 14 päivänajan 8.12.2021 asti.
Testiin tulee hakeutua välittömästi, mikäli lieviäkin oireita ilmenee ja jäädä kotiin odottamaan tulosta. Läheisiä kontakteja erityisesti iäkkäisiin ja riskiryhmiin kuuluviin suositellaan vältettäväksi, kunnes negatiivinen testitulos on saatu ja oireet ovat ohi.

Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Aikuiset ja 15 vuotta täyttäneet nuoret voivat varata ajan koronavirustestiin tekemällä oirearvion osoitteessawww.omaolo.fi. Sivuilla voi varata ajan myös alle 15-vuotiaanhuollettavan puolesta. Ajanvaraukseen voi tunnistautua esimerkiksi pankkitunnuksilla.

Helsinkiläiset ja helsinkiläisten alaikäisten huoltajat voivat varata ajan koronavirustestiin myös soittamalla koronavirusneuvontaan p. 09310 10024 (päivittäin klo 8–18). Kun koronavirusneuvonta on kiinni ja koronavirustautiin viittaavat oireet ovat lieviä, odota seuraavaan päivään.

Muiden Uudenmaan kuntien asukkaat voivat tehdä itselleen oirearvion ja varata ajanverkossa osoitteessa https://koronabotti.hus.fi/. Muiden kuin Uudenmaan kuntienasukkaiden tulee olla yhteydessä oman kunnan terveydenhuoltoon testiin pääsemiseksi.

THL suosittaa kasvomaskin käyttöä 12 vuotta täyttäneille aina, kun lähikontakteja ei voida välttää.

Suosittelemme Koronavilkun käyttöä. Sen voi ladata puhelimeen osoitteestawww.koronavilkku.fi. Koronavilkku ei kerro asentamistaan edeltävistä altistustilanteista. Jos käytät Koronavilkkua ja saat hälytyksen, toimi sovelluksen antamien ohjeiden mukaan.

Epidemiologinen toiminta
Helsingin kaupunki

Toinen linja 4 A
PL 6000, 00099 HELSINGIN KAUPUNKI
HELSINKI
09 310 5015
www.hel.fi/sote