Ingeborg von Bronsart

Historian unohtamat orkesterimusiikit - Säveltäjä Ingeborg von Bronsart

Ti 07/12/2021 18:00 - 19:00
Vapaa pääsy

Esittely

Taiteiden tutkimuksen apulaisprofessori Susanna Välimäki puhuu suomalaistaustaisen Ingeborg von Bronsartin työstä säveltäjänä ja elämästä taidemusiikin ammattilaisena 1800- ja 1900-luvun taitteessa. 

Taiteen ja musiikin kenttä arvioi jatkuvasti perintöään uudelleen. Keiden historiat ja äänet kuuluvat konserteissa, minkälaista musiikkia soitetaan ja mitä se kertoo? Minkälaisia tarinoita musiikilla välitetään ja mitä on jäänyt kuulematta?   

Helsingin kaupunginorkesterin HUOM – Historian unohtamat orkesterimusiikit -hanke luotaa piiloon jääneitä sävellyksiä ja niiden tekijöitä. Hankkeen suunnittelussa ovat olleet mukana tutkimusyhdistys Suoni ry:n, Helsingin yliopiston ja Taideyliopiston tutkimusprojektit Musiikintutkijat yhteiskunnassa ja Sävelten tyttäret.  

Apulaisprofessori Susanna Välimäki on musiikintutkija, tietokirjailija ja kriitikko. Tällä hetkellä hän kirjoittaa yhdessä musiikinhistorioitsija Nuppu Koiviston kanssa kirjaa suomalaisista 1800-luvulla syntyneistä säveltäjänaisista sekä työstää elämäkertaa suomalaisesta säveltäjä-viulistista Agnes Tschetschulinista (1859–1942). Välimäki on Helsingin yliopiston taiteiden tutkimuksen apulaisprofessori ja musiikkitieteen tieteenalavastaava. Välimäki tunnetaan myös Yleisradion musiikkiaiheisista radio- ja televisio-ohjelmista (esim. Syötävät sävelet).  

  

Ingeborg von Bronsartin oopperan Jery und Bätely alkusoitto kuullaan suomalaisen musiikin päivän juhlakonserteissa 8. & 9.12. 

HKO Wake!  

KE 8/12/2021 klo 19.00  
TO 9/12/2021 klo 19.00  

Susanna Mälkki, kapellimestari  
Lauri Kankkunen, sello  

Ingeborg von Bronsart: Jery und Bätelyoopperan alkusoitto   
Esa-Pekka Salonen: Sellokonsertto  
Kimmo Hakola: Wake! (ke.)  
Jean Sibelius: Finlandia  

Lue lisää ja hanki liput konserttiin. 
LINKKI KONSERTTISIVULLE.

Suora lähetys konsertista 8.12. Yle Radio 1:ssä, Yle Areenassa, HKO Screen -sovelluksessa ja HKO:n YouTube-kanavalla. 
LINKKI HKO SCREEN -SIVUSTOLLE.

Oodi Helsingin keskustakirjasto