Musiikkitalo

Musikhuset

Vi hoppas att du kommer att kunna njuta av konserten utan att behöva oroa dig. Det är därför vi kontaktar dig i förväg för att berätta om säkerhetsåtgärderna vi infört.

På Musikhuset följer vi alltid myndigheternas anvisningar. Dessutom har vi infört vissa särskilda åtgärder du kanske redan har sett i vissa affärer och museer. Vi har försökt göra alla instruktioner så enkla och synliga som möjligt.

Vi hoppas du bekantar dig med dessa anvisningar innan ditt besök på Musikhuset. Anvisningarna kommer att gälla så länge de allmänna begränsningarna under coronaviruspandemin är i kraft. 

Kom inte till Musikhuset om du är sjuk

Vi ber dig stanna hemma om du har minsta symtom på influensa. Både HSO och RSO har gjort det lättare att omboka din biljett. Ring Musiikkitalo biljettförsäljning senast kl 11 på konsertdagen, så hjälper vi dig byta ut din biljett till en annan konsert. Detaljerade instruktioner hittar du nedan.


Kom till konserten lite tidigare än vanligt

Säkerhetsåtgärderna och begränsningarna kan leda till dröjsmål vid ankommande till Musikhuset och kan i vissa fall orsaka att vår service är lite långsammare än den brukar vara.


Ansiktsmask och skyddshandskar 

THL rekommenderar användning av ansiktsmask t.ex. i konsertsalar.

Vi rekommenderar att du tar med dig eget ansiktsmask. Vid behov får du ansiktsmask och handskar utan avgift från infopunkten bredvid biljettförsäljningen. 


Håll fysiskt avstånd

Var vänlig och håll fysiskt avstånd till andra människor som du inte bor med. 


Lämna endast större föremål i garderoben

På grund av begränsningarna rekommenderar vi att du tar med dig din jacka och eventuella mindre väskor till konsertsalen. Detta gör vi för att undvika köbildning vid garderoben. Större väskor ber vi dig lämna i garderoben som vanligt. Så länge begränsningarna är i kraft har vi ingen garderobsavgift.

Sittplatserna i Konsertsalen 

Vi har infört avstånd mellan varje sittplats i Konsertsalen. Det är viktigt att du endast sitter på den plats som står på din biljett. Det är för tillfället inte tillåtet att byta plats under konserten.

Efter konserten, när det är tid att lämna Konsertsalen, ber vi dig följa personalens råd. Publiken går ut ur Konsertsalen en rad i taget för att upprätthålla tillräckliga avstånd.


Tvätta händerna ofta och beakta handhygienen

Använd gärna automaterna vid ingången och desinficera händerna när du kommer till Musikhuset. Den närmaste plats där du kan tvätta händerna hittar du genom att följa skyltarna.

Hosta och nys i armvecket eller en pappersnäsduk.

Snart får du koncentrera dig på musiken. Hjärtligt välkommen till Musikhuset!

PAUSSERVERING

Vi rekommenderar förbeställningar. Genom att förbeställa får ni också garanterad sittplats med säkerhetsavstånd.

Beställ servering via restis.app/musiikkitalo eller vår försäljningstjänst:

ravintolapalvelut@musiikkitalo.fi
t. 020 762 4862 (mån-fre 8.30–16.00)
https://restis.app/musiikkitalo

Servering efter konserten kan beställas på Musikhuset innan konserten börjar, om foajéns sittplatser inte är fullbokade. 

Ombokning av HSOs konsertbiljett vid sjukfall:

Ring Musikhusets biljettförsäljning mellan kl 9 och 11 (vardagar). Du kan antingen boka en annan konsert av samma orkester eller få en s.k. öppen biljett du kan använda inom ett år.

Om du vill byta ut biljetten mot en annan konsert ber vi dig beakta att vi för tillfället har begränsad tillgänglighet och att vi inte kompenserar för prisskillnader mellan biljetterna. Om du istället vill ha en öppen biljett, kan den bytas ut mot en specifik konsert på Musikhusets biljettförsäljning så länge biljetten gäller.

Tel. 020 7070 437 (mån - fre kl 9-11)

Från det fasta nätet: 0,0835 €/samtal + 0,0702 €/min.

Med mobiltelefon: 0,0835 €/samtal + 0,1717 €/min.

Från utlandet utrikessamtalsavgiften i respektive land

Musikhuset
Mannerheimvägen 13 A
00100 Helsingfors
www.musiikkitalo.fi

Parkering
Q-Park Finlandia, Karamzinsgatan 2, promenadtunnel till Musikhuset.


Restaurangtjänster
Musikhusets krögare är Restel Evenemangsrestauranger. Lunchrestaurangen är öppen vardagar kl. 11-15 och Caféet serverar i Huvudfoajén dagligen. Före konserten kan man avnjuta en tilltugg samt olika slags drycker i Huvudfoajén. Restaurangen betjänar grupper per beställning.

Det är möjligt att i förväg beställa och betala för pausservering via Restis.
Förfrågningar: tel. 020 762 4862 (må–fre kl 8.00-17.00)
email: ravintolat.musiikkitalo@restel.fi